Belgisch toptalent (17) is grote verrassing op Champions League-lijst City

  Roméo Lavia.

  Het gaat razendsnel voor Roméo Lavia. De 17-jarige middenvelder prijkt verrassend op de Champions League-lijst van Manchester City. Het Belgische toptalent is, naast uiteraard Kevin De Bruyne, één van de 21 namen waar Pep Guardiola op rekent.

  Als blijk van vertrouwen kan het tellen. Roméo Lavia is de grote surprise op de Champions League-lijst van Manchester City. De Belgische middenvelder kwam nog niet in actie voor de hoofdmacht van de Engelse landskampioen, maar mag nu wel dromen van speelminuten op het kampioenenbal.

   

  Het is een publiek geheim dat Pep Guardiola hoog oploopt met de ruwe diamant. Eind vorig seizoen mocht Lavia al een eerste keer meetrainen met Kevin De Bruyne en co. Ondertussen is hij er een vaste gast.

  De youngster maakte vorig seizoen indruk bij het beloftenteam van City, dat de titel veroverde in de beloftencompetitie van de Premier League. Lavia kwam daarin 15 keer in actie, scoorde 1 keer en gaf 2 assists.

   

  Bij Anderlecht zien ze het ongetwijfeld met lede ogen aan. Lavia vertrok in 2020 transfervrij op Neerpede, waar hij bekend stond als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. Trainer Vincent Kompany probeerde het talent nochtans tevergeefs te overtuigen om door te breken bij Anderlecht.

  Lavia is momenteel met de Belgische U19 actief in Portugal. Daar spelen ze een vrienschappelijk duel tegen het land. Volg hieronder LIVE het duel.