Lionel Messi ontsnapt aan zware blessure na doodschop tegen Venezuela

  Bij PSG en Argentinië hield iedereen de adem in. Lionel Messi incasseerde vannacht tegen Venezuela een horrortackle van Adrián Martínez. Het was een half wonder dat de zesvoudige Gouden Bal zonder blessure ontsnapte.

  Het kan er al eens potig aan toegaan in Zuid-Amerika. Maar de aanslag van Adrian Martinez op Lionel Messi in minuut 30 was ver over de grens van het fatsoen.

   

  De Venezolaan, die nog maar net ingevallen was, ging met gestrekt been vol door op het scheenbeen van Messi. De Argentijnse topaankoop van PSG lag zichtbaar aangeslagen op de grond, maar kwam weg zonder schade. 

   

  Ongelofelijk maar waar: Martinez kreeg eerst slechts geel van de scheidsrechter. Op aangeven van de VAR veranderde dat alsnog naar rood. Martinez moest zo amper 7 minuten na zijn invalbeurt naar de kant. Argentinië nam vervolgens makkelijk afstand van de thuisploeg en won met 1-3 het WK-kwalificatieduel.