Dries Mertens traint voor het eerst sinds EK weer mee bij Napoli

  Dries Mertens traint weer met de groep mee bij zijn Italiaanse club Napoli. Dat blijkt uit trainingsbeelden die de club publiceerde. De 34-jarige Mertens stond al sinds het EK aan de kant met een schouderblessure.

  Dries Mertens kwam begin deze zomer voor het laatst in actie op EURO 2020, toen hij in de kwartfinales tegen Italië twintig minuten voor affluiten mocht invallen. Maar ook hij kon de bakens niet meer verzetten en de Belgen werden met 1-2 uitgeschakeld.

   

  Wat later bleek echter dat de Leuvenaar sukkelde met een blessure aan de linkerschouder. Hij werd snel na het EK geopereerd. Het eerste deel van zijn revalidatie werkte hij af bij Lieven Maesschalck in Antwerpen, vorige maand trok Mertens terug naar Napels om er verder te revalideren en individueel te trainen. 

   

  Nu hij deelneemt aan de groepstraining lijkt een rentree niet meer veraf. Komende week zaterdag speelt Napoli de topper tegen Juventus. Met zes punten uit twee wedstrijden zijn de Napolitanen het seizoen uitstekend gestart.