Belgische voetbalclubs verwelkomen bezoekers weer vanaf 10 september

  Er zal niet langer meer 1 supportersgeluid weerklinken in de stadions.

  522 dagen na de laatste wedstrijd met uitfans in onze profvoetbalcompetities is het vanaf 10 september weer zo ver: bezoekende supporters worden weer toegelaten. Dat heeft de Pro League bekendgemaakt. De combiregeling en het Covid Safe Ticket zijn belangrijke voorwaarden.

  "Vanaf 10 september zal het voor onze clubs opnieuw mogelijk zijn bezoekende
  supporters toe te laten in het stadion", klonk de blijde boodschap van de verenigde Belgische profclubs.

  "De Pro League werkt nauw samen met clubs, federaties en overheidsinstanties om de terugkeer van bezoekende supporters op een veilige manier te laten verlopen."

  Dankzij de grote inzet van de clubs en supporters kennen we de afgelopen weken weer een hernieuwde voetbalbeleving, zij het nog met enkel thuissupporters. Corona had dat bijna 1,5 jaar onmogelijk gemaakt.

   

  CEO Pierre François: "Wij zijn blij dat onze clubs eindelijk zullen kunnen rekenen op de steun van hun meest trouwe supporters, ook op verplaatsing. We moeten onze clubs en de fans die nu al wedstrijden konden bijwonen, bedanken."

  "Hun inspanningen zorgen ervoor dat we nu al bezoekende supporters kunnen toelaten. We hebben er vertrouwen in dat de clubs ook deze stap goed zullen organiseren. Eindelijk is iedereen terug!”

  Voorwaarden

  Om deze volgende stap goed te nemen gelden enkele voorwaarden. Zo geldt voor alle wedstrijden een verplichte combiregeling voor de uitsupporters. Dit betekent dat ze zich enkel naar het stadion kunnen verplaatsen met een erkende supportersclub en bus.


  Hun Covid Safe Ticket zal gecontroleerd worden bij het opstappen op de bus en bij aankomst aan het stadion.

  Wedstrijden met bezoekers kunnen enkel georganiseerd worden na goedkeuring van de lokale autoriteiten, haalt de Pro League aan, omdat het inzetten van ordediensten van essentieel belang is om de wedstrijden veilig te kunnen organiseren.

  Op vrijdag 10 september kunnen zo Deinze-Moeskroen en Club Brugge-Oostende mogelijkerwijze de eerste matchen met uitfans zijn sinds lang.