Ga naar de inhoud

Armloze zwemsensatie Zheng Tao rijgt wereldrecords aan elkaar in Tokio

 vr 3 september 2021 12:17
Ook in Tokio ontpopte Zheng Tao zich tot de zwemkoning.

Na Caeleb Dressel op de Olympische Spelen kennen ook de Paralympische Spelen hun zwemkoning. De Chinese zwemsensatie Zheng Tao pakte op de 50m in totaal 4 (!) gouden medailles en verbeterde maar liefst 3 wereldrecords. Het strafste van al: Zheng zwemt zonder armen...

Tao pakt goud op de 50m vrije slag:

Met onder meer dubbel goud op de 100m rugslag in Londen (2012) en Rio (2016) maakt Zheng Tao al enkele edities het mooie weer op de Paralympische Spelen. Toch slaagde de 30-jarige Chinees erin om zijn naam dit jaar nog wat steviger in de geschiedenisboeken te zwemmen.

Met wereldrecords op de 50m rugslag, vlinderslag en 4x50m vrije slag en een persoonlijk record op de 50m vrije slag, stak de zwemlegende in Tokio op indrukwekkende wijze 4 gouden medailles op zak.

Zijn armen had de Chinees daar zelfs niet voor nodig. Die verloor hij als kind na een elektrische schok. Een zware tegenslag, maar Zheng vocht terug en ontpopte zich tot een inspiratie voor velen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.