Toestand Joachim Gérard is stabiel: "Vermoedelijk een cardiologisch probleem"

  Joachim Gérard werd gisteren onwel bij een bijeenkomst van Team Belgium.

  Rolstoeltennisser Joach Gérard (32), die gisteren met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis in Tokio, is bij bewustzijn en kan antwoorden op vragen. "Het gaat naar omstandigheden goed, maar hij blijft in het ziekenhuis om te weten te komen wat er is gebeurd", zegt de delegatieleider van Team Belgium.

  Paralympiër Joachim Gérard werd gisteren onverwacht onwel bij een bijeenkomst van het Belgische team in Tokio. "Onmiddellijk heeft de medische staf zich rond hem verzameld", zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. "Ze hebben hem weer bij bewustzijn gebracht. Hij werd snel overgebracht naar het ziekenhuis in Tokio." 

   

  "Het gaat goed met Joachim", stelt Kazimirowski gerust. "Hij wordt goed verzorgd door het medische team in het ziekenhuis hier in Tokio en door onze eigen dokters. We staan ook in contact met dokters in België. Joachim heeft nu even nood aan rust. Hij is bij bewustzijn en kan antwoorden op vragen."

   

  "Vandaag ondergaat hij extra onderzoeken. Zo willen we te weten komen wat er gebeurd is. De eerste conclusies wijzen op een cardiologisch probleem. Maar het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. Joachim heeft ook geen verklaring voor wat er is gebeurd."

  Joachim is vermoeid, had een lange nacht, maar het gaat goed met hem. Hij recupereert nu, maar zit vol positieve energie.

  Delegatieleider Olek Kazimirowski

  Vanmorgen kon de Belgische delegatieleider een bezoekje brengen aan Gérard. "Hij is vermoeid, had een lange nacht, maar het gaat goed met hem. Hij recupereert nu, maar zit vol positieve energie. Hij hoopt dat de Belgische atleten op deze Spelen nog veel medailles winnen en denkt aan hen."

   

  Het seizoen van Gérard lijkt wel voorbij. "Zijn seizoen is inderdaad in grote mate verstoord", aldus Kazimirowski. "Het is nog te vroeg om te zeggen in welke mate." 

   

  "De kans is zeer groot dat hij de US Open mist, maar dat moet nog worden bevestigd in de komende dagen. Hij wilde rechtstreeks van Tokio naar New York reizen, maar zal hoogstwaarschijnlijk nu een rustpauze nemen."

   

  De bronzenmedaillewinnaar van Rio was met ambitie naar Tokio gekomen, maar verloor verrassend in de derde ronde van het enkelspel. Ook in het dubbelspel liep het met zijn partner Jef Vandorpe mis in de 1/8e finales.