1 wereldtitel, 100 hilarische anekdotes: de beste momenten van Kimi Raikkonen

  De vele gezichten van Kimi Raikkonen.

  Voor een uitgebreid interview of een warme boodschap over de boordradio moest je vooral niet bij Kimi Raikkonen zijn. We nemen afscheid van "The Iceman" met zijn meest hilarische momenten en droogste antwoorden. 

  Een compilatie van zijn beste momenten:

  Van kapotte bolide recht naar zijn jacht

  2006 moest het jaar zijn waarin Kimi Raikkonen zich voor het eerst tot wereldkampioen kroonde, maar dat seizoen liep alles mis bij McLaren. In Monaco vatte zijn bolide vuur na een technisch probleem. De Fin ging dan maar meteen afkoeling zoeken op zijn jacht in plaats van terug te keren naar de paddock.

  De kennismaking met Nicole Kidman

  In de F1-paddocks worden wel vaker vips uitgenodigd voor een blik achter de schermen, maar dat hoefde voor Raikkonen niet. Toen de Australische actrice Nicole Kidman plots voor zijn neus stond, reageerde de Fin op geheel eigen wijze: niet. "Ik ken haar niet. Waarom zou ik met iemand moeten praten gewoon omdat ze bekend is", zei Raikkonen er later over in zijn boek.

  Raikkonen mist afscheid Schumacher: "Ik zat op toilet"

  De GP van Brazilië in 2006 moest de laatste F1-race worden van Michael Schumacher. Voetballegende Pélé overhandigde een lifetime achievement award aan de 7-voudige wereldkampioen. Een moment dat geen enkele F1-rijder wou missen ... behalve Kimi Raikkonen. "I was having a shit", was zijn uitleg achteraf.

  Raikkonen jaagt zijn ploegmaat de stuipen op het lijf

  Raikkonen: "Laat me met rust"

  Tactische tips of een update van de racesituatie? Nee, je moest Kimi Raikkonen vooral met rust laten tijdens de race. Dat blijkt ook uit deze compilatie van zijn beste quotes via de boordradio.

  De "party mode" van Raikkonen

  Had Mercedes in 2018 nu een "party mode" om in de kwalificaties nog wat extra uit de motor te persen? Wereldkampioen Lewis Hamilton ontkende op de persconferentie en schoof de aandacht al snel naar Kimi Raikkonen. "Hij feest altijd", aldus Hamilton. De reactie van Raikkonen spreekt boekdelen.

  Een man van weinig woorden

  Kimi Raikkonen is nooit een spraakwaterval geweest. Ook bij zijn debuut in de Formule 1 voor Sauber spatte het enthousiasme er niet meteen vanaf. Een halfuur voor zijn debuutrace lag hij zelfs nog te slapen. Maar de Fin knalde toen wel meteen naar de 6e plek.

  Maar ook een man met een gouden hart

  En een geweldige F1-racer