Eline Berings zet punt achter carrière: "Het was een geweldige reis"

  Eline Berings kan terugblikken op een mooie carrière.

  Atlete Eline Berings heeft haar afscheid aangekondigd. De 35-jarige hordeloopster vindt het na 20 jaar mooi geweest. "Het is tijd om de pagina om te slaan", laat ze weten op Instagram.

  Het afscheid van Eline Berings is geen grote verrassing. Berings had eerder al aangekondigd te zullen stoppen, maar door het uitstel van de Olympische Spelen naar 2021 besloot ze er toch nog één keer vol voor te gaan. Helaas miste ze een ticket voor Tokio op een haar.


  Berings kan ondanks enkele zware blessures wel terugblikken op een mooie carrière. Ze telt 12 Belgische titels op de 60m horden en 5 Belgische titels op de 100m horden.


  Het Belgisch record op de 60m horden staat nog steeds op haar naam. Berings liep in 2009 7"92 op het EK indoor in Turijn, waar ze zich tot Europees kampioene kroonde, haar grootste succes.


  Berings kwam voor het laatst in actie op een meeting in Luzern eind juni. Morgenavond wordt ze gehuldigd op de Memorial Van Damme.


  "Ik wilde nog wat wedstrijden lopen, maar de motivatie om nog te trainen ontbreekt", schrijft Berings op Instagram. "Ik ben blij dat ik ben blijven doorgaan zolang het kon. Ik had graag afscheid genomen op het hoogste niveau in Tokio, maar dat is jammer genoeg niet gelukt."


  "Toch is het een geweldige reis geweest. Ik heb zoveel mooie verhalen en herinneringen. Sport heeft me zoveel gegeven en daar ben ik dankbaar voor. Nu is het tijd om de pagina om te slaan."

  Ik miste heel nipt Tokio, maar ik weiger om met een slecht of bitter gevoel terug te kijken. Ik ben alleen maar trots dat ik tot op mijn 35e op internationaal topniveau was.

  Haar afscheid komt er nu het atletiekseizoen ten einde loopt. Sporza belde haar nog even op: "Het is belangrijk als atleet om zelf je moment te kiezen om af te sluiten. In het leven is het belangrijk om dingen af te sluiten en dit is een heel groot en lang hoofdstuk in mijn leven."


  "Ik voelde dat dat afsluiten nodig was en ik krijg morgen ook de kans op de Memorial om afscheid te nemen van het publiek. Het is voor mij belangrijk om dat op een mooie manier te doen."

   

  "Door het gemiste olympische ticket is het einde wat bitter, maar je hebt dat niet te kiezen. Ik ben wel blij dat ik tot op het laatste moment mijn sport hebben kunnen beleven. Ik heb nog een EK indoor gedaan in de winter, ik heb Tokio echt heel nipt gemist."

   

  "Ik was dus nog altijd op internationaal topniveau op mijn 35e. Ik ben daar eigenlijk alleen maar trots op. Ik weiger om daar dan met een slecht of bitter gevoel naar terug te kijken."

  "Ik heb 25 kampioenschappen gelopen, ik heb Belgische records verpulverd. Ik heb zoveel meegemaakt. Ik heb 4 of 5 generaties in atletiek zien passeren en ben er altijd bij geweest. Ik heb geen enkele reden om met een slecht gevoel af te sluiten. Ik heb heel lang kunnen doen wat ik het liefste doe. Maar nu voel ik voor het eerst in mijn carrière dat het goed geweest is. Dan is dat oké."