Marith Vanhove vicewereldkampioene scratch (na foute rondetelling)

  Marith Vanhove (18) grossiert in zilveren medailles.

  Op de eerste dag van het WK baanwielrennen voor junioren in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft Marith Vanhove (18) de zilveren medaille veroverd in de scratch. Door een fout in de rondetelling was er chaos aan het eind en na de wedstrijd.

  Marith Vanhove werd 2 weken geleden al 2e in de scratch op het Europees kampioenschap en deed dat woensdagavond over op het WK. Ze moest enkel de Duitse renster Jette Simon voor zich dulden. 

   

  Aan het eind van de wedstrijd was er chaos: aanvankelijk werd Vanhove pas als 6e genoteerd. Uiteindelijk bleek er een fout te zitten in de rondetelling, en schoof de Belgische in de gecorrigeerde uitslag dus naar de 2e plaats. 

   

  Vanhove komt later op dit WK ook nog in actie op de 500 meter en het omnium.

  Marith Vanhove 2 weken geleden op het EK: