Zinho Vanheusden: "Mijn doel is om met de Rode Duivels naar het WK te gaan"

  Zinho Vanheusden droomt van het WK in de herfst van 2022 in Qatar.

  De defensie van de Rode Duivels teert al jaren op enkele gevestigde waarden, maar met Zinho Vanheusden staat er al een troonopvolger klaar. "Ik speel nu bij Genoa ook in een driemansdefensie. Ik denk dat dat positief is voor mij", vertelt de ex-verdediger van Standard.

  Zinho Vanheusden keerde deze zomer na een intermezzo van 2,5 jaar bij Standard terug naar Inter. De Italiaanse kampioen heeft de 22-jarige Belg dit seizoen gestald bij Genoa, waar hij voor het eerst kan proeven van de Serie A.

  "Daar ben ik heel blij mee. Na mijn drie knieblessures is dit een beloning. Het loopt voorlopig goed, ook al hebben we in onze eerste twee matchen al wat pech gehad (0 op 6, red). Ik ben toch tevreden over het seizoensbegin", vertelt Vanheusden.

  "We hebben een goeie ploeg en we kunnen een goed seizoen draaien. Het is een ander soort voetbal dan bij Standard. Bij Genoa spelen we net als bij de Rode Duivels in een driemansdefensie. Ik denk dat dat positief is voor mij. Op training bij Genoa werken we daar superhard aan. Zo leer ik veel bij."

  Bij Genoa spelen we net als bij de Rode Duivels in een driemansdefensie. Ik denk dat dat positief is voor mij. 

  Zinho Vanheusden

  Bij Genoa stond Vanheusden dit seizoen al 2x in de basis, bij de Rode Duivels moet hij nog opboksen tegen de gevestigde waarden. "Je kunt alleen maar respect hebben voor wat die jongens al gepresteerd hebben. Ik probeer elke dag om klaar te zijn en dan is het de coach die beslist", klinkt het.

  "Ik hoop dat ik nu blessurevrij kan blijven en dan is het mijn bedoeling om vanaf nu bij de nationale ploeg te blijven. Het is mijn doel om met de Rode Duivels naar het WK te gaan. Dat is mijn droom en daar werk ik elke dag hard voor."

  "Op dat vlak zal mijn keuze voor Genoa me ook helpen. Het is een mooie club met hevige supporters en ik kan er elke week in een sterke competitie spelen, tegen goeie spelers. Op die manier word ik sterker. Als ik er toch niet bij ben bij de nationale ploeg is het mijn eigen schuld omdat ik dan niet goed gepresteerd heb. Die druk leg ik mezelf op."