Real grijpt wellicht naast Mbappé en koopt dan maar ander Frans toptalent

  Eduardo Camavinga komt over van Rennes.

  Op de slotdag van de transfermarkt heeft Real Madrid dan toch nog de geldbuidel opengetrokken voor een Franse diamant. Niet Kylian Mbappé maakt de overstap naar de Koninklijke, wel de jonge middenvelder Eduardo Camavinga van Rennes.

  Eduardo Camavinga kan op 18-jarige leeftijd al heel wat adelbrieven voorleggen. De jonge middenvelder debuteerde op zijn 16e in het eerste elftal van Rennes en groeide in geen tijd uit tot een sleutelpion bij de Bretoense club.

   

  Camavinga, die intussen bijna 100 wedstrijden speelde voor Rennes, werd vorig jaar ook voor het eerst geselecteerd voor de Franse nationale ploeg. Hij is sindsdien de jongste Franse international sinds Wereldoorlog I.

   

  De vraagprijs voor Camavinga schoot vorig jaar dan ook door het plafond, maar na een minder seizoen bij Rennes en door een aflopend contract volgende zomer heeft Real Madrid de jonge Fransman nu voor het "bescheiden" bedrag van zo'n 30 miljoen euro op de kop kunnen tikken.

   

  Voor de Koninklijke is het pas de tweede transfer van deze zomer. Eerder kwam David Alaba gratis over van Bayern München. De geruchtenmolen maakte de voorbije dagen ook gewag van de komst van Kylian Mbappé, maar die transfer lijkt er in de sloturen van de transfermarkt niet meer van te komen.