Geen Parijs-Roubaix, wel het WK voor Tom Pidcock: "Motivatie is terug"

  Tom Pidcock groeit zoetjesaan weer naar zijn beste vorm.

  Tom Pidcock (22) lijkt stilaan de oude te worden in de Vuelta. Het debuut van het Britse raspaardje in een grote ronde was de eerste weken niet veel soeps, maar zaterdag werd hij 4e in de etappe die gewonnen werd door Romain Bardet. Pidcock kondigde gisteren aan dat hij na de Vuelta nog het WK rijdt, maar daarna laat hij zijn knie herstellen en past hij dus voor Parijs-Roubaix.

  Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) had voor de start van de Vuelta al aangekondigd dat zijn verwachtingen op een laag pitje stonden. De Brit had zijn gouden MTB-medaille van Tokio stevig gevierd en reed in de Vuelta tot dusver anoniem mee.

   

  Maar afgelopen weekend stak de nog altijd maar 22-jarige Brit toch weer zijn neus aan het venster. "Ik denk dat ik elke dag sterker word", verklaarde Pidcock gisteren tijdens een persmoment op de rustdag.

   

  "Mijn vorm wordt beter en ik ben tevreden met de progressie die ik tijdens deze Vuelta voel."

   

  Pidcock herhaalde nog eens dat hij na Tokio zijn fiets weinig of amper aangeraakt had. 

   

  "Die 4e plaats, dat zou in de eerste week niet mogelijk geweest zijn. We zijn nu twee weken ver in een grote ronde en ik voel me beter dan bij de start."

  Ik heb last gehad van tendinitis. Het hindert me al het hele jaar. Ik ga dus naar het WK, doe ginds mijn best en dan gaat alle aandacht naar mijn knie.

  Tom Pidcock

  De Brit liet niet zijn ware aard zien tijdens de eerste weken op Spaanse bodem, maar had daar vrede mee. "Nu kan ik weer focussen op het WK (26 september). De honger en motivatie zijn terug en die waren er even niet na de Spelen."

   

  Pidcock trekt dus naar het WK, ook al bestond daar twijfel over. Maar de winnaar van de Brabantse Pijl zet daarna wel een punt achter het seizoen.

   

  "Dat hebben we beslist om mijn knie te laten herstellen. Ik heb last gehad van tendinitis. Het hindert me al het hele jaar. Ik ga dus naar het WK, doe ginds mijn best en dan gaat alle aandacht naar mijn knie."

   

  Pidcock keert zondag na de Vuelta terug naar zijn thuisbasis in Andorra en zakt mogelijk een week voor het WK af naar ons land "om wat snelheid in de benen te krijgen achter de motor".

  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1ploegentijdritUtrecht - Utrecht23,3 kmTJVGesink
  2wegwedstrijd's-Hertogenbosch - Utrecht175,1 kmBennettTeunissen
  3wegwedstrijdBreda - Breda193,2 kmBennettAffini
  4wegwedstrijdsemi bergetappeVitoria-Gasteiz - Laguardia152,5 kmRoglicRoglic
  5wegwedstrijdsemi bergetappeIrún - Bilbao187,2 kmSolerMolard
  6wegwedstrijdbergetappeBilbao - Pico Jano181,2 kmVineEvenepoel
  7wegwedstrijdsemi bergetappeCamargo - Cistierna190 kmHerradaEvenepoel
  8wegwedstrijdbergetappePola de Laviana - Colláu Fancuaya153,4 kmVineEvenepoel
  9wegwedstrijdbergetappeVillaviciosa - Les Praeres171,4 kmMeintjesEvenepoel
  10individuele tijdritElche - Alicante30,9 kmEvenepoelEvenepoel
  11wegwedstrijdAlhama de Murcia - Cabo de Gata191,2 kmGrovesEvenepoel
  12wegwedstrijdsemi bergetappeSalobreña - Peñas Blancas192,7 kmCarapazEvenepoel
  13wegwedstrijdRonda - Montilla168,4 kmPedersenEvenepoel
  14wegwedstrijdbergetappeMontoro - Sierra de la Pandera160,3 kmCarapazEvenepoel
  15wegwedstrijdbergetappeMartos - Sierra Nevada152,6 kmArensmanEvenepoel
  16wegwedstrijdSanlúcar de Barrameda - Tomares189,4 kmPedersenEvenepoel
  17wegwedstrijdsemi bergetappeAracena - Monasterio de Tentudía162,3 kmUránEvenepoel
  18wegwedstrijd