(H)eerlijk nuchtere Florian Van Acker bij thuiskomst: "Beter niet gestopt met paardrijden"

  Laurens Devos (goud) en Florian Van Acker (brons) zijn weer terug van hun paralympische avontuur in Tokio. Op de luchthaven kregen ze een warm onthaal door familie en vrienden. Devos neemt even rust voor hij zijn studies hervat, Van Acker gaat weer volop paardrijden. 

  Laurens Devos is de gelukkige van het duo. Hij behaalde een gouden medaille in Tokio, eentje die hij geen seconde uit het oog verliest: "Ik mis mijn medaille al als ik hem even niet rond mijn nek heb. Ik ga hem kort bij mij houden."

   

  "Ik ben blij dat ik weer thuis ben, want het was een lange periode. Mede door de voorbereiding op de Paralympische Spelen in het buitenland ben ik helemaal niet veel thuis geweest. In 2 maanden was ik misschien 3 dagen thuis."

   

  Laurens is student financiën en verzekeringen, maar gaat toch even rusten en genieten voor hij de studies hervat. 

   

  "Ik zag al foto's van onze versierde straat. Er komt vanavond een straatfeest met de buren aan. Laat maar komen."

  Laurens Devos verliest zijn medaille geen seconde uit het oog.

  Van Acker zit snel weer op zijn paard

  Florian Van Acker was niet helemaal happy over zijn prestatie in Tokio. Hij had vooral last van de vochtigheid en moet tevreden zijn met brons. Hij is dan ook blij dat hij weer tijd kan maken voor zijn favoriete hobby: paardrijden.

   

  "Ik was een dik jaar gestopt om de Paralympische Spelen te kunnen voorbereiden. Ik wilde vooral geen blessures of breuken oplopen bij het paardrijden", legt de tafeltennisser uit.

   

  "Maar het was de moeite niet dat ik gestopt ben, want ik haalde nog geen kwart van mijn niveau."

  Het was de moeite niet dat ik gestopt ben met paardrijden, want ik haalde nog geen kwart van mijn niveau.

  Florian Van Acker

  Bekijk de reportage uit het Journaal: