Geen Parijs-Roubaix, wel het WK voor Tom Pidcock: "Motivatie is terug"

  Tom Pidcock groeit zoetjesaan weer naar zijn beste vorm.

  Tom Pidcock (22) lijkt stilaan de oude te worden in de Vuelta. Het debuut van het Britse raspaardje in een grote ronde was de eerste weken niet veel soeps, maar zaterdag werd hij 4e in de etappe die gewonnen werd door Romain Bardet. Pidcock kondigde gisteren aan dat hij na de Vuelta nog het WK rijdt, maar daarna laat hij zijn knie herstellen en past hij dus voor Parijs-Roubaix.

  Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) had voor de start van de Vuelta al aangekondigd dat zijn verwachtingen op een laag pitje stonden. De Brit had zijn gouden MTB-medaille van Tokio stevig gevierd en reed in de Vuelta tot dusver anoniem mee.

   

  Maar afgelopen weekend stak de nog altijd maar 22-jarige Brit toch weer zijn neus aan het venster. "Ik denk dat ik elke dag sterker word", verklaarde Pidcock gisteren tijdens een persmoment op de rustdag.

   

  "Mijn vorm wordt beter en ik ben tevreden met de progressie die ik tijdens deze Vuelta voel."

   

  Pidcock herhaalde nog eens dat hij na Tokio zijn fiets weinig of amper aangeraakt had. 

   

  "Die 4e plaats, dat zou in de eerste week niet mogelijk geweest zijn. We zijn nu twee weken ver in een grote ronde en ik voel me beter dan bij de start."

  Ik heb last gehad van tendinitis. Het hindert me al het hele jaar. Ik ga dus naar het WK, doe ginds mijn best en dan gaat alle aandacht naar mijn knie.

  Tom Pidcock

  De Brit liet niet zijn ware aard zien tijdens de eerste weken op Spaanse bodem, maar had daar vrede mee. "Nu kan ik weer focussen op het WK (26 september). De honger en motivatie zijn terug en die waren er even niet na de Spelen."

   

  Pidcock trekt dus naar het WK, ook al bestond daar twijfel over. Maar de winnaar van de Brabantse Pijl zet daarna wel een punt achter het seizoen.

   

  "Dat hebben we beslist om mijn knie te laten herstellen. Ik heb last gehad van tendinitis. Het hindert me al het hele jaar. Ik ga dus naar het WK, doe ginds mijn best en dan gaat alle aandacht naar mijn knie."

   

  Pidcock keert zondag na de Vuelta terug naar zijn thuisbasis in Andorra en zakt mogelijk een week voor het WK af naar ons land "om wat snelheid in de benen te krijgen achter de motor".

  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1Burgos - Burgos7.1 kmRoglicRoglic
  2/>Caleruega - Burgos167 kmPhilipsenRoglic
  3/>Santo Domingo de Silos - Picón Blanco202.8 kmTaaramäeTaaramäe
  4/>El Burgo de Osma - Molina de Aragón163.9 kmJakobsenTaaramäe
  5/>Tarancón - Albacete184.4 kmPhilipsenElissonde
  6/>Requena - Alto de la Montaña de Cullera158.3 kmCortRoglic
  7/>Gandía - Balcón de Alicante152 kmStorerRoglic
  8/>Santa Pola - La Manga del Mar Menor173.7 kmJakobsenRoglic
  9/>Puerto Lumbreras - Alto de Velefique188 kmCarusoRoglic
  10/>Roquetas de Mar - Rincón de la Victoria189 kmStorerEiking
  11/>Antequera - Valdepeñas de Jaén133.6 kmRoglicEiking
  12/>Jaén - Córdoba173 kmCortEiking
  13/>Belmez - Villanueva de la Serena203.7 kmSénéchalEiking
  14/>Don Benito - Pico Villuercas165.7 kmBardetEiking
  15/>Navalmoral de la Mata - El Barraco197.5 kmMajkaEiking
  16/>Laredo - Santa Cruz de Bezana180 kmJakobsenEiking
  17/>Unquera - Lagos de Covadonga185.8 kmRoglicRoglic
  18/>Salas - Altu d'El Gamoniteiru162.6 kmLópezRoglic
  19/>Tapia - Monforte de Lemos191.2 kmCortRoglic
  20/>Sanxenxo - Castro de Herville202.2 kmChampoussinRoglic
  21Padrón - Santiago de Compostela33.8 kmRoglicRoglic