Dennis Praet keert terug naar de Serie A: op uitleenbasis naar Torino

  Dennis Praet zou niet bij Leicester blijven.

  Dennis Praet gaat weer in Italië voetballen. De Rode Duivel speelde er eerder bij Sampdoria (2016-2019), maar gaat nu op uitleenbasis naar Torino. De club uit Turijn heeft ook een aankoopoptie op de voormalige gouden schoen. 

  De Rode Duivels kwamen gisteren weer aan op het oefencomplex in Tubeke, maar Dennis Praet was daar niet te bespeuren. Naar de reden voor zijn dagje vakantie is het tijdens het slot van de transferperiode niet lang gissen. 

   

  Onze landgenoot was volgens verschillende media, waaronder de Gazzetta dello Sport, op weg naar Torino. De club uit de Serie A maakte inmiddels bekend dat het onze landgenoot voor een seizoen (met aankoop-optie) huurt van Leicester.

  Praet floreerde in de jeugd van Anderlecht en stoomde er door naar de eerste ploeg. Na vijf seizoenen, waarin hij 27 doelpunten maakte en driemaal afstudeerde als Belgisch kampioen, werd hij gekocht door het Italiaanse Sampdoria. 

   

  Na 3 seizoenen geproefd te hebben van het Italiaanse voetbal koos onze landgenoot voor de Premier Leagueclub Leicester. Toch is de Italiaanse smaak blijkbaar in de mond van Praet blijven hangen ...