15 miljoen: meer moest United niet neertellen voor 2 jaar Cristiano Ronaldo

  Cristiano Ronaldo.

  Cristiano Ronaldo keert terug naar zijn oude liefde Manchester United. Een spraakmakende transfer, maar veel geld was er niet mee gemoeid. Juventus maakte de overeenkomst vandaag officieel bekend, met cijfers. United betaalt 15 miljoen euro voor de superster, gespreid over vijf jaar. Daar kan nog 8 miljoen aan bonussen bijkomen.

  Vorige week werd de transfer van Ronaldo al aangekondigd, maar pas vandaag kwam Juventus met een officiële verklaring over de bedragen. De 36-jarige had nog een contract voor een seizoen in Turijn en om dat af te kopen heeft Manchester United niet diep in de buidel moeten tasten.

   

  15 miljoen euro. Dat is de transfersom. Dat bedrag mag over 5 jaar gespreid worden. Mits bonussen kan het nog oplopen tot 23 miljoen euro.

   

  Ook de laatste details over het contract zijn intussen bekend. Ronaldo slaagde intussen voor zijn medische testen, zijn visum is in orde en er is ook een persoonlijk akkoord met de club. Manchester United heeft Cristiano Ronaldo vastgelegd voor twee seizoenen, met optie om nog een jaar te verlengen.

   

  "Deze club heeft altijd een speciale plaats gehad in mijn hart", zei Ronaldo. "Ik ben overweldigd door alle gelukswensen en ik kan niet wachten om voor een vol Old Trafford te spelen en de supporters opnieuw te zien. Ik hoop op een succesvol seizoen."

  De post van Cristiano Ronaldo op Instagram