4 transfers op 45 minuten: de straffe vierklapper van Club Brugge op Deadline Day

  Vier op een rij bij Club: Nusa, Maouassa, Hendry en Izquierdo.

  "Here We Go", tweette Club Brugge. En vervolgens gingen alle remmen los. De kampioen kondigde aan sneltempo de komst van Antonio Nusa, Faitout Maouassa, Jack Hendry en José Izquierdo - als joker - aan. 

  In tegenstelling tot de voorbije jaren was het een waanzinnige slotdag van de zomermercato in het Jan Breydelstadion. Club Brugge kondigde tussen 7 en 8 uur vanavond de komst van vier spelers aan.

   

  De meest opvallende transfer is wellicht die van Jack Hendry. De centrale verdediger uit Schotland moet de Brugse defensie, die zondag nog 6 goals om de oren kreeg in Gent, sterker maken.

   

  Hendry (26) werd vorig seizoen door Celtic Glasgow uitgeleend aan Oostende en was daar een van de sterkhouders. Oostende nam hem in de zomer definitief over en verkoopt hem nu aan Club.

   

  Hendry, die met Schotland speelde op Euro 2020, zet in Brugge zijn handtekening onder een contract voor 4 seizoenen.

  Jong Noors talent en Franse linkerflankspeler

  Zo komt de 16-jarige Antonio Nusa komt over van Stabaek. De Noorse flankaanvaller staat bekend als een groot talent in zijn thuisland en tekende een contract voor 3 seizoenen in Brugge. 


  Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij dit seizoen al 11 wedstrijden in de Noorse hoogste klasse, waarin hij 3 keer scoorde. Nusa is een transfer voor de toekomst, maar Club hoopt dat die toekomst er snel aan zal komen.

   

  Club heeft ook een concurrent voor Eduard Sobol binnengehaald met Faitout Maouassa. De Franse jeugdinternational, Europees kampioen U19 in 2016, komt over van Rennes. De linkerflankspeler heeft een contract voor 4 seizoenen.

  José Izquierdo komt revalideren bij Club Brugge

  Geen drie zonder vier, moeten ze bij Club gedacht hebben, want ook José Izquierdo komt terug naar Brugge. De voormalig Gouden Schoen is transfervrij nadat Brighton hem liet vertrekken. In Engeland kon de Colombiaan zich nooit doorzetten door heel wat blessureleed.

   

  Vooral een zware knieblessure fnuikte de ambities van Izquierdo - hij stond er ruim anderhalf jaar mee aan de kant en is nog steeds niet wedstrijdfit. Club wil Izquierdo de kans geven om op vertrouwd terrein te revalideren. "Ik zal er alles aan doen om terug op mijn oude niveau te komen en hoop op termijn mijn dankbaarheid ook op het veld in Jan Breydel te kunnen tonen."

  inkomende transfers bij Club Brugge
  Kamal Sowah Leicester City
  Jack Hendry KV Oostende
  Stanley Nsoki Nice
  Tajon Buchanan New England Revolution (vanaf winterstop)
  Faitout Maouassa Rennes
  Owen Otasowie Wolverhampton Wanderers
  Antonio Nusa Stabaek
  José Izquierdo Brighton (transfervrij)
  Tibo Persyn Inter (huur)
  Ruben Providence AS Roma (huur)
  Wesley Moraes Aston Villa (huur)