Antwerp tovert Ally Samatta uit de hoge hoed op transfer deadline day

  Ally Samatta blonk enkele seizoenen uit bij KRC Genk.

  Ally Samatta zal dit seizoen weer op de Belgische velden te zien zijn. De voormalige spits van Genk wordt door Antwerp gehuurd van Fenerbahçe met aankoopoptie. 

  Antwerp had zijn zinnen nog gezet op een nieuwe spits. Dat leek Arthur Cabral, een Braziliaanse spits van Bazel, te worden. Antwerp was bereid om veel geld op tafel te leggen, maar viste uiteindelijk achter het net.

   

  Dan had Antwerp meer succes met Ally Samatta. Het kon de Tanzaniaan losweken bij Fenerbahçe, nota bene tegenstander van Antwerp in de groepsfase van de Europa League.

   

  In België maakte Samatta indruk in zijn periode bij KRC Genk. Van 2016 tot 2020 droeg de aanvaller het shirt van Genk, in 191 wedstrijden was hij goed voor 76 goals. Samatta versierde in januari 2020 een transfer naar Aston Villa, maar daar kon hij zich niet doorzetten. 

   

  Vorig seizoen kreeg hij zijn carrière weer op de rails bij Fenerbahçe. De Turkse topclub leent Samatta tot het einde van het seizoen uit, Antwerp heeft ook een aankoopoptie bedongen in de overeenkomst.

  Samatta is niet de eerste aanvaller die Fenerbahçe verlaat voor Antwerp. Ook Michael Frey werd door Antwerp weggeplukt bij de Turkse club. Frey speelde vorig seizoen op uitleenbasis bij Waasland-Beveren.

   

  Naast Samatta en Frey versterkte Antwerp zijn aanval ook met onder meer Balikwisha, Fischer en Eggestein.