Haal je agenda erbij: dit is het programma van de Rode Duivels

  Na de verloren EK-kwartfinale tegen Italië blazen de Rode Duivels voor het eerst weer verzamelen. Maar wat staat er voor hen op het spel en wanneer treffen ze Frankrijk in de halve finale van de Nations League? U komt het in dit artikel te weten. 

  België is in de WK-kwalificaties onderverdeeld in een groep met Tsjechië, Wales, Wit-Rusland en Estland. Na 3 wedstrijden staan de troepen van Roberto Martinez op kop met 7 punten. Er werd gewonnen van Wales (3-1) en Wit-Rusland (8-0), maar in Tsjechië kwamen onze internationals niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

   

  Het wordt dan ook uitkijken hoe de spelers voor de dag komen in het 1e drieluik sinds het EK van afgelopen zomer. Op 2 september treden de Rode Duivels om 20.45u op verplaatsing aan tegen het zwakke broertje uit de groep, Estland. Daarna volgt er op 5 september om 20.45u een thuiswedstrijd tegen Tsjechië, gevolgd door een bezoek aan Wit-Rusland op woensdag 8 september om 20.45u. 

  Eerste prijs met de Nations League?

  Lang zullen de Rode Duivels dan niet bij hun clubs zijn, want een kleine maand later volgt er opnieuw een interlandbreak. Dan staat het vervolg van de Nations League op het programma. België wist zich in een groep met Denemarken, Engeland en IJsland te plaatsen voor de Final Four en puurde 15 punten uit 6 wedstrijden. Enkel in Engeland werd er met 2-1 verloren.

  Italië opent op 6 oktober tegen Spanje de debatten in die andere halve finale. Een dag later, op 7 oktober (20.45u), is het dan aan de Rode Duivels. Zij treffen in Turijn wereldkampioen Frankrijk en willen maar al te graag revanche nemen voor de verloren halve finale van het WK in Rusland. 


  Als ze winnen, volgt er op 10 oktober om 20.45u de finale in Milaan. Bij een nederlaag wordt er ook op 10 oktober (om 15.00u) om de 3e plaats gestreden. 

  2 wedstrijden in november

  Om het jaar af te sluiten, staan er in november nog 2 WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op zaterdag 13 november (20.45u) komt Estland op bezoek. De laatste interland van 2021 is voor dinsdag 16 november (20.45u) in en tegen Wales.