Rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe liggen ook uit dubbelspel in Tokio

  De ervaren Gérard nam piepkuiken Vandorpe onder zijn vleugels in Tokio.

  Rolstoeltennissers Joachim Gérard en Jef Vandorpe zijn er vandaag niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finales van het dubbeltoernooi op de Paralympische Spelen in Tokio. Het enkeltoernooi van onze Belgen werd eerder vandaag ook al een halt toegeroepen in de 1/8e finales.

  Het Belgische rolstoeltennis-duo Joachim Gérard/Jef Vandorpe was in de derde ronde van het dubbeltoernooi op de Paralympische Spelen niet opgewassen tegen de Britse topreekshoofden Alfie Hewett en Gordon Reid. 

   

  De Britse tandem was vooraf favoriet en liet zich tegen onze Belgen niet verrassen. Op court 2 van het Ariake Tennis Park smeerden Hewett en Reid, Gérard en Vandorpe in een uur en achttien minuten twee keer 6-2 aan. 

   

  Het was niet de meest succesvolle dag voor onze tennis-Belgen in Tokio. Vanmorgen werden Joachim Gérard (ITF 3) en Jef Vandorpe (ITF 16) ook al uitgeschakeld in de derde ronde (1/8e finales) van het enkeltoernooi. 

   

  Favoriet Gérard botste er verrassend op de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF 14), Vandorpe ging in een tweesetter onderuit tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF 4).

  Concurrenten tussen de lijnen, collega's in Tokio: de collegialiteit tussen beide duo's was mooi om te zien.

  Gérard en Vandorpe: "Alles gegeven, kunnen ons niks kwalijk nemen"