Geen 10.000 meter voor Sifan Hassan op Memorial, wel de mijl

  Sifan Hassan pakte twee gouden medailles in Tokio.

  De Nederlandse Sifan Hassan zal vrijdag tijdens de Memorial Van Damme dan toch geen aanval op het wereldrecord van de 10.000 meter wagen. De tweevoudige olympische kampioene van Tokio neemt wel deel aan de mijl.

  De 28-jarige Sifan Hassan acht zich na zware Olympische Spelen, waar ze 3 medailles won (goud op 5 en 10 km, brons op 1.500m), niet meer in staat om een goede 10.000 meter te lopen, zo laat de organisatie van de 45e Memorial maandag weten.

   

  Hassan kiest voor de kortere mijl, waar ze wel nog voldoende scherpte heeft om voor de winst mee te strijden in een sterk bezette race. In diezelfde mijl zal Elise Vanderelst het Belgisch record aanvallen. De overige atleten die op de 10.000 meter zouden starten, versterken het veld van de 5.000 meter.

   

  Door het wegvallen van de 10.000 meter is er nu ruimte voor een  800 meter mannen. Goed nieuws voor Eliott Crestan die daar na zijn sterke prestatie in Tokio (halve finale met een PR van 1:44.84) op hoopte. Met de zilveren medaillewinnaar Ferguson Rotich en Cornelius Tuwei (8e tijd van het jaar) heeft hij te duchten Keniaanse concurrenten.