2 of 3 duels? Argentinië en Aston Villa bikkelen over internationals

  Gehoorzaamt Emiliano Buendia zijn club of zijn land?

  Met drie belangrijke WK-kwalificatieduels op het programma kan Argentinië de hulp van doelman Emiliano Martinez en Emiliano Buendia goed gebruiken, maar Aston Villa ziet zijn internationals liever niet naar Bolivia reizen.

  Argentinië neemt het de komende dagen op tegen Venezuela (2 september), Brazilië (5 september) en Bolivia (9 september). Maar bij die laatste bestemming gaat het alarm af in Groot-Brittannië: Bolivia staat op de rode lijst.

   

  De clubs uit de Premier League weigeren om spelers naar "rode" landen te sturen. Aston Villa liet internationals Martinez en Buendia gisteren op het vliegtuig stappen naar Argentinië, "maar ze zullen niet spelen in Bolivia", klinkt het bij de club.

   

  Maar zo hebben ze het in Argentinië niet begrepen. Geruggesteund door een uitspraak van het Internationaal sporttribunaal TAS claimt de woordvoerder van de Argentijnse voetbalbond dat Martinez en Buendia wel degelijk 3 WK-kwalificatieduels zullen afwerken.

   

  Ook de wereldvoetbalbond FIFA bevestigt dat internationals moeten kunnen spelen voor hun land. Martinez en Buendia dreigen zo niet alleen de wedstrijd tegen Chelsea te missen, maar ook het duel tegen Everton door quarantainemaatregelen. En dat is niet naar de zin van Aston Villa.

   

  Argentinië staat momenteel 2e in zijn WK-kwalificatiegroep. De top 4 stoot automatisch door naar het WK in Qatar in 2022.