Russen kronen zich in eigen land tot wereldkampioen beachvoetbal

  Rusland pakte de wereldtitel voor eigen volk.

  Rusland heeft voor de 3e keer in de geschiedenis het WK beachvoetbal gewonnen. In Moskou versloegen de Russen voor eigen volk toernooirevelatie Japan in de finale: 5-2.

  De Russen ginen in de schaduw van het Loezjniki-stadion in Moskou op zoek naar hun 3e wereldtitel. In de strijd om het goud moest het gastland het opnemen tegen het verrassende Japan, dat nog nooit eerder de finale gespeeld had op het WK.

   

  Maar in de finale kwam er een einde aan het Japanse sprookje. Voor eigen volk bleek Rusland een maatje te groot voor de Japanners in een wedstrijd die een heruitgave was van de strijd om het brons op het vorige WK. Toen won Rusland met 5-4 en ook nu trokken de Russen aan het langste eind: 5-4.

   

  Voor de Russen is het de 3e wereldtitel op het strand. Brazilië is de recordhouder met 5 wereldtitels, sinds het toernooi vanaf 2005 georganiseerd wordt door de FIFA.