Jessica Springsteen springt naar zege tijdens jumping van Brussel

  Springsteen (archief).

  Jessica Springsteen, de dochter van rocklegende Bruce, heeft de Grote Prijs van Brussel gewonnen. Op haar paard Rmf Zecilie was ze in de barrage sneller dan Daniel Deusser. Pieter Clemens was de beste Belg op plek 4.

  9 combinaties bleven foutloos in Wolvertem en plaatsten zich zo voor de barrage. Daarbij twee Belgen: bronzen Jérôme Guery en de jonge Pieter Clemens. Guery zette op Quel Homme de Hus de snelste tijd neer, maar hij tikte ook een balk aan en werd zo 5e.

   

  Een heel andere aanpak zagen we bij Clemens. Hij ging voor een behouden rit op de rug van Akarad Hero Z. Het duo bleef foutloos in de barrage maar met 41"17 viel hij wel net naast het podium.

   

  De snelste tijd stond lange tijd op naam van de Duitser Daniel Deusser (37"26). De nummer 1 van de wereld leek op weg naar de zege, maar dat was buiten Springsteen gerekend. Zij kwam als allerlaatste de ring in en reed een dolle, maar ijzersterke rit. Met 37"16 haalde zij de zege binnen op haar 12-jarige merrie.