Nino Schurter verovert 9e wereldtitel MTB, Evie Richards verrast bij de vrouwen

  Op het WK mountainbike in Val di Sole (Italië) heeft Nino Schurter zijn prijzenkast nog wat gevuld. De Zwitser veroverde er zijn 9e regenboogtrui. Bij de vrouwen ging het goud naar Evie Richards, die ook in het veld meedraait.

  Mannen:

  Door de afwezigheid van Tom Pidcock en Mathieu van der Poel moest het WK weer een kolfje naar de hand van de Zwitsers worden.

   

  Zo geschiedde ook, want Nino Schurter (35) dook met landgenoot Mathias Flückiger de finale in. 

   

  Schurter besliste de titelstrijd na een spannende broederstrijd. Die moet net als op het WK van 2019 en 2020 en in Tokio nog maar eens vrede nemen met zilver.

   

  Victor Koretzky (Fra) kaapte het brons weg. Jens Schuermans en Pierre de Froidmont finishten respectievelijk als 46e en 57e.

  Vrouwen:

  Bij de vrouwen werd het volledige Zwitserse podium van Tokio niet doorgetrokken in Val di Sole. "Veldrijdster" Evie Richards was op haar 24e namelijk de sterkste van het pak.

   

  Pauline Ferrand-Prévot probeerde de ontgoocheling van de Spelen door te spoelen en ging verschroeiend van start in haar zoektocht naar een 4e wereldtitel (na 2015, 2019 en 2020).

   

  Maar PFP kwam zichzelf tegen en moest lijdzaam vaststellen hoe Evie Richards de koppositie overnam en dominant naar de wereldtitel zou klimmen. 

   

  Met Anne Terpstra stond voor het eerst een Nederlandse vrouw op het WK-podium.

  Sina Frei, in Japan goed voor zilver, veroverde nu brons, voor olympisch kampioene Jolanda Neff. Githa Michiels werd 29e.