Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Naomi Osaka na persboycot: "Ik heb veel dingen verkeerd gedaan"

 za 28 augustus 2021 10:20
Kan Osaka op de US Open de tumultueuze periode van zich afslaan?
Kan Osaka op de US Open de tumultueuze periode van zich afslaan?

Naomi Osaka heeft voorafgaand aan het US Open-toernooi gereageerd op haar persboycot, die de afgelopen maanden voor veel commotie heeft gezorgd. Volgens de Japanse titelhoudster heeft ze geleerd uit de voorbije weken. "Ik heb veel dingen verkeerd gedaan", klinkt het.

Naomi Osaka kondigde voorafgaand aan Roland Garros (begin juni)  aan dat ze de persconferenties daar zou overslaan. Osaka wilde daarmee een statement maken. De Japanse vertelde dat de verplichte gesprekken met de pers soms voor mentale problemen bij sporters zorgden.

 

De organisatie van Roland Garros dreigde Osaka - als ze haar boycot niet zou opheffen - dan uit het toernooi te zetten. De Japanse besliste daarop zelf het grandslamtoernooi te verlaten. Ze kreeg heel wat steun van binnen en buiten de sportwereld. 

 

Sindsdien kwam Osaka amper nog in actie. Op de Olympische Spelen en in Cincinnati verloor ze wel nog in de derde ronde. De viervoudige grandslamwinnares reageerde vandaag voor het eerst op haar persboycot.

Ik heb het gevoel dat ik op dat moment veel dingen verkeerd heb gedaan

Naomi Osaka

"Ik heb veel geleerd uit de situatie en zal er in de toekomst voor zorgen dat dit zich geen tweede keer herhaalt.  Persoonlijk wist ik wel niet dat het zo'n grote zaak ging worden", zei de 23-jarige Japanse.

 

"Ik heb het gevoel dat ik op dat moment veel dingen verkeerd heb gedaan. Maar ik ben ook het type persoon dat erg in het moment leeft en impulsief dingen doet of zegt. Ik denk niet per se dat dat een slechte eigenschap is."

"Het voelt veel beter om met een mens te praten"

Osaka hield haar persconferentie in aanloop naar de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, fysiek in plaats van online. "Het voelt zeker beter om de personen te zien."


"Het is echt niet fijn om alleen maar voor een scherm te zitten. Misschien is dat een van de redenen waarom ik veel zenuwen voel. Het voelt veel beter om met een mens te praten", aldus Osaka.

Naomi Osaka sprak de pers voor de US Open weer in persoon toe.

Osaka was niet de enige die de pers te woord stond gisteren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: