Naomi Osaka na persboycot: "Ik heb veel dingen verkeerd gedaan"

  Kan Osaka op de US Open de tumultueuze periode van zich afslaan?

  Naomi Osaka heeft voorafgaand aan het US Open-toernooi gereageerd op haar persboycot, die de afgelopen maanden voor veel commotie heeft gezorgd. Volgens de Japanse titelhoudster heeft ze geleerd uit de voorbije weken. "Ik heb veel dingen verkeerd gedaan", klinkt het.

  Naomi Osaka kondigde voorafgaand aan Roland Garros (begin juni)  aan dat ze de persconferenties daar zou overslaan. Osaka wilde daarmee een statement maken. De Japanse vertelde dat de verplichte gesprekken met de pers soms voor mentale problemen bij sporters zorgden.

   

  De organisatie van Roland Garros dreigde Osaka - als ze haar boycot niet zou opheffen - dan uit het toernooi te zetten. De Japanse besliste daarop zelf het grandslamtoernooi te verlaten. Ze kreeg heel wat steun van binnen en buiten de sportwereld. 

   

  Sindsdien kwam Osaka amper nog in actie. Op de Olympische Spelen en in Cincinnati verloor ze wel nog in de derde ronde. De viervoudige grandslamwinnares reageerde vandaag voor het eerst op haar persboycot.

  Ik heb het gevoel dat ik op dat moment veel dingen verkeerd heb gedaan

  Naomi Osaka

  "Ik heb veel geleerd uit de situatie en zal er in de toekomst voor zorgen dat dit zich geen tweede keer herhaalt.  Persoonlijk wist ik wel niet dat het zo'n grote zaak ging worden", zei de 23-jarige Japanse.

   

  "Ik heb het gevoel dat ik op dat moment veel dingen verkeerd heb gedaan. Maar ik ben ook het type persoon dat erg in het moment leeft en impulsief dingen doet of zegt. Ik denk niet per se dat dat een slechte eigenschap is."

  "Het voelt veel beter om met een mens te praten"

  Osaka hield haar persconferentie in aanloop naar de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, fysiek in plaats van online. "Het voelt zeker beter om de personen te zien."


  "Het is echt niet fijn om alleen maar voor een scherm te zitten. Misschien is dat een van de redenen waarom ik veel zenuwen voel. Het voelt veel beter om met een mens te praten", aldus Osaka.

  Naomi Osaka sprak de pers voor de US Open weer in persoon toe.

  Osaka was niet de enige die de pers te woord stond gisteren: