Politt schudt onze landgenoot Teuns af en neemt de dubbelslag in Duitsland

  Als tempobeul Nils Politt aanvalt, moet je mee. Dat weet ook Dylan Teuns. Het duo ging er de laatste glooiende kilometers van de derde rit van de Ronde van Duitsland alleen vandoor. De Duitser slaagde er nog in om onze landgenoot af te schudden en heeft zo de Duitse dubbelslag beet.

  Op 10 kilometer van het einde spatte het peloton in de Ronde van Duitsland helemaal uit elkaar. Een select groepje met renners vol klassementsambities gebruikte een bonificatiesprintje als springplank om weg te knallen. 


  In dat groepje verscholen onder anderen onze landgenoot Dylan Teuns en metronoom Nils Politt zich. Het duo sloeg de handen in elkaar en koos ervoor om een vervolg te breien aan het avontuurtje.


  Op de hielen gezeten door de sprintersploegen stoomde de tijdrit-tandem met een rotvaart door het glooiende parcours. Maar Politt was niet van plan om de overwinning in een sprintje met gevaarlijke klant Dylan Teuns te beslechten.

   

  De thuisrijder plaatste daarom nog enkele stroomstoten. Bij een van die wattage-pieken moest onze landgenoot de rol lossen. Teuns zou nog net voor het peloton als 2e eindigen. Nils Politt mocht op het podium zowel de dagoverwinning als de leiderstrui in ontvangst nemen.

  "De sprint van Ackermann was eigenlijk het plan van de dag"

  "Het plan was eigenlijk om met snelle man en leider Pascal Ackermann vol voor de sprint te gaan", vertelde Politt - die de leiderstrui van zijn landgenoot overneemt - na zijn overwinning.

   

  "Maar opeens waren we met z'n tweeën weg. Ik heb toen een "go" gekregen van de ploegleiding om mijn geluk te beproeven. Na een pokerspelletje met Teuns, liep dat avontuurtje in schoonheid af."