Amerikaanse zitvolleybalster is zwanger: "Lichaam weet wat het moet doen"

  De Amerikaanse zitvolleybalster Lora Webster (35) zal zwanger deelnemen aan de Paralympische Spelen. Dat vertelde ze in een mededeling van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Voor Webster is het al de tweede keer dat ze in verwachting is van een kindje tijdens de Spelen.

  Zitvolleybalster Lora Webster is in verwachting van haar vierde kindje. Dat wist ze te vertellen in een mededeling van het IPC. De 35-jarige Webster is al 20 weken zwanger, maar zal toch in actie komen op de Spelen.

   

  Webster is niet aan haar proefstuk toe. Ook in 2012 in Londen, toen ze zilver won met de Verenigde Staten, was ze zwanger tijdens het toernooi. Ze hield dat op dat moment wel stil voor haar ploegmaats dat ze zwanger was, om hen niet aan het twijfelen te brengen.


  "Ik weet hoe ik me als zwangere vrouw moet gedragen in een wedstrijd", zegt Webster. "Mijn lichaam weet wat het moet doen. En ik weet wat ik moet doen om de baby te beschermen." 

   

  Webster wil in Tokio de leemte in haar palmares opvullen door goud te pakken. De Amerikaanse behaalde in 2004 nog brons voor de Verenigde Staten, en zowel in 2008 als in 2012 zilver. Bij de Paralympics-overwinning in 2016 was ze er niet bij.