Ga naar de inhoud

Afghaanse delegatie geraakt toch in Tokio en kan deelnemen aan de Paralympische Spelen

 za 28 augustus 2021 16:40

De nachtmerrie van de Afghaanse delegatie voor de Paralympische Spelen in Tokio krijgt nu toch een mooie wending. Het Internationaal Paralympisch Comité meldt dat de twee Afghaanse atleten vandaag gearriveerd zijn in de Japanse hoofdstad en kunnen deelnemen aan de Spelen.

Door de machtsovername van de taliban in de Afghaanse hoofdstad Kaboel konden de Afghaanse atleten - Zakia Khudadadi en Hossain Rasouli - niet afzakken naar Tokio voor de Paralympische Spelen.

 

Het duo schreeuwde zijn wanhoop uit en werd afgelopen weekend met de hulp van verschillende organisaties geëvacueerd naar Parijs.

 

Daar kon het duo enkele dagen uitrusten en trainen en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) meldt dat het duo vandaag in Tokio is aangekomen. 

 

Het tweetal komt in actie in het taekwondo en de atletiekpiste en heeft ook de nodige coronatesten ondergaan, zoals het draaiboek dat voorschrijft.

"Ze gelden als symbool voor hoop, vrede en solidariteit voor de Afghanen en de wereld", schrijft het IPC nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: