Officieel: Cristiano Ronaldo maakt sensationele terugkeer naar Manchester United

  Oude liefde roest niet. Cristiano Ronaldo (36) keert na 12 jaar terug naar Manchester United. Een hereniging met de Portugees lag open nadat stadsrivaal City de stekker uit de onderhandelingen getrokken had. United bereikte vandaag een akkoord met Juventus. Ronaldo moet wel nog een persoonlijke overeenkomst vinden, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Hij tekent normaal een contract voor twee seizoenen. 

  Drie maal de Premier League. En nog een tiental andere prijzen.
  De nalatenschap van Cristiano Ronaldo bij Manchester United was enorm. En na ruim een decennium vinden de twee elkaar opnieuw terug.

  De Portugees zet zijn indrukwekkende carrière voort bij de club waar hij zijn grote doorbraak kende. In 2003 plukte United de piepjonge Ronaldo weg bij Sporting nadat de Portugees indruk maakte tegen de Reds in een oefenpartij.


  Na 6 seizoenen vol succes trok Ronaldo voor een recordsom van 94 miljoen euro naar Real Madrid. Vervolgens ging het richting Juventus. Daar kwamen eind vorig seizoen de eerste barsten in het huwelijk met Ronaldo.

  Lokroep van oude liefde klonk te luid

  Andrea Pirlo liet de eergierige aanvaller op de bank voor de beslissende slotmatch. En ook met zijn opvolger Massimiliano Allegri leek het niet helemaal te klikken. Ronaldo stond - naar verluidt op eigen vraag - niet aan de aftrap in de openingsmatch tegen Udinese.

  Al snel werd Manchester City in verband gebracht met de komst van Ronaldo. Ook United mengde zich vervolgens in de debatten. Enkele oud-ploegmaats en ex-coach Sir Alex Ferguson zouden met telefoontjes en berichtjes hun oude maat terug willen lokken hebben naar het oude nest.

   

  Ook trainer Ole Gunnar Solskjaer spreidde vanmiddag - nog voor de deal officieel was - al wijd de armen voor een terugkeer van Ronaldo.

   

  Tegen zoveel liefde kon CR7 geen nee zeggen.

  In de vooravond kondigde Manchester United de terugkeer officieel aan.

   

  "Welcome home, Cristiano."

   

  Ronaldo tekent wellicht een contract voor twee seizoenen. Juventus zou een gegarandeerde som van 15 miljoen vangen, waar nog voor 8 miljoen aan bonussen kunnen bijkomen.