Ga naar de inhoud

Alexander Kristoff pakt in Duitsland zijn eerste zege van het seizoen

 vr 27 augustus 2021 16:55
Alexander Kristoff balt zijn vuist na zijn sterke sprint.

De tweede rit in de Ronde van Duitsland (2.Pro) is gewonnen door Alexander Kristoff. De Noorse beer van UAE Team Emirates was na een kletsnatte etappe de sterkste in lastige sprint. Het is zijn eerste zege van het seizoen, zijn 80e als prof.

De tweede rit in de "Deine Tour" leek op papier eentje voor de klassieke mannen. Het slechte weer in Oost-Duitsland maakte de tocht richting Ilmenau nog een pak lastiger.

 

Louis Vervaeke (Alpecin) bleef als enige van een kopgroep over op zo'n 40 kilometer van het einde. In het peloton controleerde Bahrain Victorious voor snelle man Phil Bauhaus.

 

Op het lokale rondje in Ilmenau werd Vervaeke pas op 7 kilometer van het einde gegrepen. In de nerveuze slotfase raakte niemand meer weg.

 

De sprint werd op gang gebracht door Marco Haller, ploegmaat van Bauhaus. Die leek ook op weg naar de zege voor eigen volk, maar in de slotmeters ging Alexander Kristoff nog net over de Duitser, goed voor zijn eerste zege van het seizoen. 

 

Pascal Ackerman werd 3e en blijft leider in de tussenstand.

De rituitslag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: