"United krijgt Ronaldo terug als wereldster, maar ook als andere voetballer"

  Peter Vandenbempt

  Cristiano Ronaldo keert terug naar Manchester United en dat laat geen enkele voetballiefhebber onberoerd, ook Peter Vandenbempt niet. "Ik ben benieuwd wat dit gaat losmaken in Manchester", zegt Vandenbempt, die zijn licht laat schijnen over de opmerkelijke overstap.

  "Het is geen transfer wegens de romantiek, maar ik kan me voorstellen dat er voor de fans van Manchester United wel wat romantiek bij komt kijken. Dit hadden ze een maand geleden nooit durven te dromen", meent Peter Vandenbempt.

  "Er komt zeker nostalgie bij kijken. Het is een soort "homecoming". Ronaldo is in zekere zin vertrokken als een kind - weliswaar toen al zeer succesvol - en nu keert hij terug als een absolute wereldster en als een van de allerbeste voetballers aller tijden."

  "Samen met de overgang van Lionel Messi naar PSG is dit natuurlijk dé transfer van de zomer. Dat uitgerekend de grote twee van het voorbije decennium nu zo'n sensationale transfer maken, maakt het toch wel heel speciaal."

  Het parcours van Cristiano Ronaldo bij Juventus wordt na 3 jaar als een mislukking beschouwd.

  Peter Vandenbempt

  "Op zijn 36e oogt Cristiano Ronaldo nog altijd topfit, ook al heb je net als bij Messi wel de indruk dat het een beetje bergaf gaat. Zijn parcours bij Juventus wordt na 3 jaar toch als een mislukking beschouwd. Hij werd gehaald om de Champions League te winnen, maar ze raakten niet voorbij de kwartfinales."

  "Maar als je kijkt naar het zogenaamde mislukte seizoen vorig jaar: daarin heeft hij wel 36 keer gescoord. Er zijn in Europa toch niet te veel spelers die dat kunnen zeggen en al zeker niet op hun 36e. Op zijn gevorderde leeftijd is hij nog altijd een garantie op doelpunten."

  "Vandaar ook dat Manchester City-trainer Guardiola eraan dacht om Ronaldo te halen, ook al past die eigenlijk niet in zijn filosofie. Hij zoekt een scorende spits en Ronaldo trapt er altijd wel een stuk of 20 à 30 binnen. Maar City wilde geen transfersom betalen en dat was het grote struikelblok."

  Lees ook: