Ga naar de inhoud

Europa League: Genk loot Dinamo Zagreb en West Ham, Antwerp Olympiakos en Fenerbahçe

 vr 27 augustus 2021 12:29
De loting vond plaats in Istanbul.
De eerste speeldag in de Europa League is op donderdag 16 september.

Uitdagende loting voor de Belgische ploegen in de Europa League. Racing Genk treft Dinamo Zagreb, West Ham en Rapid Wien. Antwerp ontmoet Olympiakos, Frankfurt en Fenerbahçe. De speelkalender is ten laatste zaterdagochtend bekend.

Voor Racing Genk wachten trips naar Kroatië, Engeland en Oostenrijk. Dinamo Zagreb was op papier één van de minder sterke teams uit de eerste pot. De Kroatische landskampioen en bekerwinnaar sneuvelde in de laatste voorronde van de Champions League tegen Sheriff Tiraspol.

Daarnaast wachten intense duels tegen West Ham United. De traditieclub uit Londen verraste vorig jaar door 6e te eindigen in de Premier League en is momenteel zelfs leider in Engeland. 

 

Rapid Wien, de Oostenrijkse vicekampioen, strandde in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sparta Praag en knokte zich vervolgens via Anorthosis Famagusta en Zorya Lugansk tot in de groepsfase van de Europa League.


Antwerp kan met Olympiakos uit pot 1 evenmin mopperen. De Griekse regerende kampioen werd in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Ludogorets en verschalkte nadien Slovan Bratislava voor een stek in de groepsfase van de Europa League. 

 

Met Eintracht Frankfurt krijgt het team van Brian Priske ook het nummer vijf van het voorbije Bundesliga-seizoen voorgeschoteld. Fenerbahçe tot slot eindigde op de derde plaats in de Turkse Süper Lig en versloeg HJK Helsinki in de play-offronde. 

 

De eerste speeldag is gepland op donderdag 16 september. De definitieve kalender zal ten laatste zaterdagochtend bekend zijn.

groep A groep B groep C groep D
Lyon (Fra) Monaco (Fra) Napoli (Ita) Olympiakos (Gri)
Rangers (Sch) PSV (Ned) Leicester (Eng) Frankfurt (Dui)
Sparta Praag (Tsj) Real Sociedad (Spa) Spartak Moskou (Rus) Fenerbahçe (Tur)
Brøndby (Den) Sturm Graz (Oos) Legia Warschau (Pol) Antwerp
groep E groep F groep G groep H
Lazio (Ita) Braga (Por) Leverkusen (Dui) Dinamo Zagreb (Kro)
Lokomotiv Moskou (Rus) RS Belgrado (Ser) Celtic (Sch) Genk
Marseille (Fra) Loedogorets (Bul) Real Betis (Spa) West Ham (Eng)
Galatasaray (Tur) Midtjylland (Den) Ferencvaros (Hon) Rapid Wenen (Oos)

Gerard Moreno volgt Romelu Lukaku op

Romelu Lukaku heeft een opvolger. Gerard Moreno volgt de Rode Duivel op als Europa League Speler van het Jaar. De spits van Villareal troefde Bruno Fernandes en Edinson Cavani af in de verkiezing. 

Lees ook: