Florian Van Acker: "Blij met mijn zege, maar het was weer "padel""

  Van Acker is al zeker van een medaille in Tokio.

  Florian Van Acker is goed op weg om zichzelf op te volgen als paralympisch tafeltenniskampioen. Onze landgenoot is al zeker van een medaille na winst in de kwartfinale, maar was achteraf opnieuw niet echt tevreden: "Ik kan moeilijk overweg met deze vochtige omstandigheden."

  "Het was vandaag opnieuw geen tafeltennis", opende Van Acker na afloop van zijn partij tegen de Zuid-Koreaan Kim. Van Acker won na een viersetter met 3-1.


  "Met vocht in de lucht kan je gewoon niet spelen", ging hij verder. "Ik ben wel blij dat ik in de halve finale sta en dat ik al zeker een medaille heb (de twee verliezers in de halve finales krijgen brons, red.)."


  "Deze match was heel belangrijk. Mijn vader kwam gisteren nog naar mij om me te waarschuwen voor mijn tegenstander. Hij zei me dat ik zou moeten vechten. Dat heb ik gedaan. Ik ben blij dat ik won, maar ik kan moeilijk overweg met deze omstandigheden."


  Na winst in set 1 en 2 gaf Van Acker een setje af, om het daarna dominant af te maken in de vierde set. Hij stond er dus op de belangrijke momenten. 


  "Maar mijn tegenstander miste ook gewoon heel veel door het vocht. Ik zeg het nogmaals, dit is geen tafeltennis, dit is eerder padel."

  Dit is geen tafeltennis, dit is eerder padel.

  Florian Van Acker

  Tegen oude bekende in halve finale

  In de halve finale treft Van Acker Sam Von Einem, de Australiër die hij klopte in de finale in Rio. Van Acker kent zijn volgende tegenstander dus goed.

   

  "In Rio was het een heel spannende match, ons niveau lag heel dicht bij mekaar. We zullen zien wat het morgen wordt, maar ik vrees dat het weer "padel" zal zijn."

   

  Hoe zal Van Acker zich voorbereiden op zijn halve finale? "Nu ga ik veel rusten en waarschijnlijk vroeg mijn bed in kruipen. Misschien nog wat films kijken, want ik heb er veel gedownload op Netflix."