Dimitri de Condé over loting en bizarre mercato: "Markt was nooit zo moeilijk in te schatten"

  "Een goeie mix tussen mooie ervaringen en haalbare tegenstanders." Zo schat Dimitri de Condé de loting van Racing Genk in. De vraag: zullen de Limburgers met de huidige kern de groepsfase ingaan? "Zelfs een aantal dagen voor de deadline is het moeilijk in te schatten", zegt de technisch directeur.

  Dinamo Zagreb, West Ham en Rapid Wien. Dat worden de drie tegenstanders van Racing Genk in de Europa League. "Voor het grote euforiegevoel zoals bij grote ploegen zorgde dat niet", geeft Dimitri de Condé toe. 

   

  "Maar als sportief directeur vind ik dit geen slechte loting. We mogen de ambitie hebben om te overwinteren."

   

  Dinamo Zagreb is op papier de zwaarste tegenstander. "Maar ze zijn ook niet meer de club van 10 jaar geleden", weet De Condé. "Ze hebben nog altijd de grootste talenten van Kroatië, maar ook wij hebben een hele goeie ploeg."

   

  "Rapid Wien verkocht dan weer heel wat goede spelers aan de Bundesliga. En West Ham wordt een fantastische ervaring. Deze poule is een goeie mix tussen mooie ervaringen en sportief haalbare tegenstanders."

  Stresserende transferperiode

  De Condé durft overigens nog niet zeggen dat de huidige kern van Racing Genk ook die voor de groepsfase van de Europa League wordt. "Maar we zullen enkel inkomend nog iets doen als er uitgaand nog iets gebeurt", aldus De Condé. 

   

  "Dat maakt het wel spannender. Als er in de laatste 2 dagen nog een goed bod komt, zullen we dat misschien weigeren. We gaan onze beste spelers niet zomaar laten gaan als we nog geen vervanger hebben."

  De mercato is nog nooit zo moeilijk in te schatten geweest. Het is stresserend.

  Dimitri de Condé

  Het gaat dan onder meer over Paul Onuachu en Jhon Lucumi. Is het gebrek aan aanbiedingen te wijten aan de internationale transfermarkt? Of aan de mogelijkheid van Racing Genk om interessante aanbiedingen toch af te wijzen? 

   

  De Condé: "Een combinatie van beide. Corona laat zich nog altijd voelen in de voetbalwereld - er zijn heel wat clubs met financiële problemen."

   

  "Daarnaast durven wij nu bedragen te vragen die terecht zijn. We gaan niet onder onze prijs verkopen. Maar ik moet toegeven dat de markt nog nooit zo moeilijk in te schatten is geweest. Zelfs 3 à 4 dagen voor hij sluit. Het is stresserend."