Ga naar de inhoud

Club Brugge haalt smaakmaker Kamal Sowah terug naar de Jupiler Pro League

Kamal Sowah.

Club Brugge heeft de komst van Kamal Sowah afgerond. De 21-jarige Ghanese (aanvallende) middenvelder komt over van Leicester City, dat hem de voorbije seizoenen uitleende aan OH Leuven. Sowah is de duurste transfer in de geschiedenis van Club Brugge.

Sowah maakte 3,5 jaar het mooie weer "aan den Dreef". Hij dwong in 2020 mee de promotie naar de Jupiler Pro League af en maakte ook indruk in 1A onder trainer Marc Brys.

 

Sowah kwam vorig seizoen 34 keer in actie voor OH Leuven, daarin maakte hij 8 goals en bracht hij nog eens 6 doelpunten aan. Hij keerde nadien terug naar moederclub Leicester City, maar daar lag geen rugnummer voor hem klaar.

 

In Brugge ondertekende de polyvalente Ghanees vandaag een contract voor vier seizoenen. Hij moet vooral voor diepgang op de flanken zorgen. 

 

Na Nsoki, Persyn, Otasowie, Providence en Buchanan (vanaf januari) is Sowah al de zesde nieuwe naam voor de landskampioen. Wellicht is het nog niet de laatste.

Duurste inkomende transfer

Hoeveel Club Brugge voor Sowah heeft betaald, wil de landskampioen niet lossen, maar het gaat wel om de duurste transfer in de clubgeschiedenis. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.

 

De vorige duurste transfer was die van David Okereke, die voor zo'n 8 miljoen euro overkwam van Spezia. De Nigeriaanse spits is ondertussen uitgeleend aan Venezia, promovendus in de Serie A.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.