6 EK-gangers, onder wie Mignolet en De Bruyne, niet opgeroepen voor drieluik

  Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn ruime selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiesduels tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland, die vanaf volgende week gespeeld worden. Een opvallende afwezige is Simon Mignolet, die rust krijgt. Ook De Bruyne, Mertens en Doku zijn er niet bij, vanwege een blessure.

  Op 2 september, over exact een week dus, speelt België in de WK-voorronde tegen Estland, daarna volgen nog Tsjechië en Wit-Rusland, allemaal op korte tijd. Bondscoach Martinez koos er daarom voor om een uitgebreide selectie op te roepen.

   

  6 spelers die erbij waren op het EK zijn er deze keer - om uiteenlopende redenen - niet bij. Thomas Vermaelen speelt in Japan en geraakt daar voor zo'n korte periode niet vanonder de quarantainemaatregelen. Nacer Chadli werd niet meer opgeroepen.

   

  Dan zijn er nog de geblesseerden Jeremy Doku, Dries Mertens en Kevin De Bruyne. Die laatste speelde dit seizoen wel al een paar minuten tegen Tottenham, maar kende vervolgens een kleine terugval. "Hij zal ook komend weekend niet spelen", weet Martinez.

   

  Dan is er nog het geval-Mignolet. De doelman speelt alles bij Club Brugge, maar zou volgens de bondscoach zijn blessure die hij op het EK opliep nog niet helemaal verteerd hebben. "Hij heeft nog geen break gehad sinds het EK. Het is belangrijk dat hij zijn lichaam even rust kan geven. Maar voor de interlands in oktober zal hij er wel weer bij zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor Hendrik Van Crombrugge."

   

  Wie wel een uitnodiging kregen, zijn Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren. Die spelen eerst nog de match bij de beloften tegen Turkije en vloeien dan over naar de A-ploeg, voor de match tegen Wit-Rusland. Van de jonge garde kregen ook Alexis Saelemaekers, Hannes Delcroix, Zinho Vanheusden, Sambi Lokonga en Dodi Lukebakio een oproeping.

  Belgische selectie voor Estland/Tsjechië/Wit-Rusland

  Doelmannen:

   

  • Thibaut Courtois
  • Koen Casteels
  • Thomas Kaminski
  • Matz Sels
   
  Verdedigers:
   
  • Toby Alderweireld
  • Jan Vertonghen
  • Dedryck Boyata
  • Hannes Delcroix
  • Jason Denayer
  • Brandon Mechele
  • Zinho Vanheusden
   
  Flankspelers
   
  • Yannick Carrasco
  • Timothy Castagne
  • Thomas Foket
  • Thorgan Hazard
  • Thomas Meunier
  • Alexis Saelemaekers
   
  Middenvelders:
   
  • Charles De Ketelaere
  • Leander Dendoncker
  • Eden Hazard
  • Dodi Lukebakio
  • Dennis Praet
  • Albert Sambi Lokonga
  • Youri Tielemans
  • Leandro Trossard
  • Hans Vanaken
  • Yari Verschaeren
  • Axel Witsel
   
  Aanvallers:
   
  • Michy Batshuayi
  • Christian Benteke
  • Romelu Lukaku

  WK-kwalificatie UEFAWK-kwalificatie UEFA Groep E speeldag 10

  WK-kwalificatie UEFA klassement

    ploegptnmm+m-m=d+d-d+/-
  1België 20860225619
  2Wales 1584131495
  3Tsjechië 1484221495
  4Estland 48161921-12
  5Wit-Rusland 38170724-17