Ga naar de inhoud

Nice één duel achter gesloten deuren na veldbestorming tegen Marseille

Hallucinante taferelen afgelopen weekend, toen Nice-fans het veld bestormden.

De Ligue 1 heeft OGC Nice een sanctie opgelegd van één wedstrijd zonder publiek, naar aanleiding van de rellen afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Marseille. Een kwartier voor tijd bestormden enkele Nice-fans toen het veld om Marseille-spelers te belagen.

De sanctie werd bepaald door de overkoepelende organisatie van de Franse voetbalcompetitie. Verder is ook een assistent-trainer van Marseille voorlopig geschorst. Op 8 september komt de tuchtcommissie vermoedelijk met aanvullende sancties.

 

Eerder werd ook al beslist dat La Tribune Populaire, de harde kern van Nice 4 wedstijden niet welkom is in de Allianz Riviera aan de Franse Côte D'Azur.

 

De wedstrijd tussen Nice en Olympique Marseille liep zondagavond volledig uit de hand en werd in de 75e minuut stilgelegd door de scheidsrechter nadat fans van Nice het veld hadden bestormd. 

 

Een kwartier voor tijd hadden spelers van Marseille er genoeg van dat ze bij het nemen van een hoekschop voortdurend werden bekogeld door fans van de thuisclub. Toen Marseille-speler Dimitri Payet een flesje terugwierp, was het hek van de dam.

 

Verschillende Nice-fans sprongen het veld op om enkele Marseille-spelers te belagen. Sommige spelers werden stevig aangepakt. Uiteindelijk werd de partij gestaakt.

 

Nice leidde op het moment dat het duel werd stilgelegd met 1-0. Marseille vond de situatie dusdanig onveilig dat het de wedstrijd niet meer wilde uitspelen.