Loting US Open: Goffin ontmoet thuisspeler, Mertens tegen een Zweedse

  Het Arthur Ashe-stadion in New York.

  Maandag gaat in New York de US Open van start, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar. Er is vanavond geloot voor de eerste ronde. Daarin neemt David Goffin (ATP-30) het op tegen thuisspeler Mackenzie McDonald (ATP-60). Elise Mertens (WTA-16) kijkt dan weer de Zweedse Zweedse Rebecca Peterson (WTA-59) in de ogen.

  Goffin behaalde in zijn vorige vier deelnames telkens de achtste finale op het hardcourt van Flushing Meadows (ATP60). Hij opent tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald, die hij één keer eerder klopte.

   

  De Belgische nummer één staat aan dezelfde kant van de tabel als de Servische nummer één van de wereld Novak Djokovic. Djokovic, winnaar van de eerste drie Grand Slams, opent tegen een kwalificatiespeler.

   

  Bij de vrouwen speelt Elise Mertens (WTA-16) in de eerste ronde tegen de Zweedse Rebecca Peterson (WTA-59). Ze kon de Zweedse al tweemaal kloppen, in 2018 en 2020 in Cincinnati. Mertens bereikte de voorbije twee jaar telkens de kwartfinales in Flushing Meadows.   

   

  Alison Van Uytvanck (WTA-58) ontmoet de Spaanse Paula Badosa (WTA-26). Van Uytvanck versloeg Badosa in 2019 al eens in Karlsruhe.

  Meteen een topper bij de mannen:

  US Open (enkelspel)