Racing Genk herdoopt zijn stadion tot Cegeka Arena: "Eerste 5G-stadion"

Het stadion van Genk draagt voortaan de naam van een Hasselts IT-bedrijf.

De Luminus Arena is niet meer, Racing Genk voetbalt voortaan in de Cegeka Arena. Die naamswijziging komt er door de 10-jarige samenwerking die de club aangaat met IT-bedrijf Cegeka. "Het eerste 5G-stadion van België is binnenkort een feit", zegt de club.

Racing Genk heeft met het Hasseltse IT-bedrijf Cegeka een nieuwe stadionsponsor. Het bedrijf vervangt Luminus. De overeenkomst is er eentje van tien jaar. Dat heeft de club donderdag bekendgemaakt.

 

De Cegeka Arena wordt volgens Racing Genk het eerste 5G-stadion van België. "Deze technologie brengt voor KRC Genk in de toekomst geweldige opportuniteiten op alle domeinen van de club", klinkt het.

 

"Voor de sportieve (real time data van spelers) en organisatorische werking (crowd flow en internet of things) en de beleving voor supporters en seathouders (digitale belevingen zoals AR en VR)."

 

"Het is een eer om ons met het vlaggenschip van de Limburgse economie aan deze innovatieve technologie te kunnen verbinden. Het zal ons beiden richting de toekomst lanceren, met de Cegeka Arena als lanceerplatform", vertelt Davy Vanhaen, commercieel directeur van KRC Genk. 

Het is een eer om ons met het vlaggenschip van de Limburgse economie aan deze innovatieve technologie te kunnen verbinden.

Davy Vanhaen, commercieel directeur KRC Genk

"Met dit partnership tonen twee innovatieve Limburgse spelers zich door te pionieren in België. Een heel fijne en vooral boeiende samenwerking staat ons te wachten", aldus Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk.   


In de zomer van 2019 tekende Cegeka in als nieuwe partner en shortsponsor van de Limburgse topclub, nu wordt de band opnieuw versterkt. 


"KRC Genk is een gedroomde partner om onze positionering en ambitie op de 5G-markt te onderbouwen", zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. "Het stadion geeft ons een geweldige proeftuin in een unieke context en met een zeer grote impact."