Serena Williams zegt af voor US Open: "Nog niet hersteld van gescheurde hamstring"

  De dijblessure die ze opliep op Wimbledon eind juni speelt haar nog altijd parten.

  Serena Williams zal ook op de komende US Open geen 24e grandslamtitel pakken en zo het record van Margaret Court evenaren. De 39-jarige Amerikaanse laat verstek gaan. Ze wil haar hamstringblessure, waarmee ze eind juni opgaf in Wimbledon, volledig laten herstellen.

  Williams (WTA-22) won al 6 keer in New York. "Het is een van de meest opwindende steden ter wereld en een van mijn favoriete plaatsen om te spelen", geeft ze mee op Instagram.

  "Maar na zorgvuldig overwegen en op advies van mijn dokters en medisch team, heb ik beslist me terug te trekken uit de US Open om mijn lichaam volledig te laten herstellen van een gescheurde hamstring."

  "Ik zal de fans missen, maar ik supporter voor iedereen vanop afstand." Williams won de US Open zes keer (1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014). Ze heeft 23 grandslamtitels op haar palmares. Sinds begin 2017 (toen ze voor de zevende keer de Australian Open won) jaagt de Amerikaanse op een 24e grandslamtitel.

  Daarmee zou Williams op gelijke hoogte komen van recordhoudster Margaret Court. Haar laatste vier grandslamfinales (Wimbledon 2018 en 2019, US Open 2018 en 2019) verloor ze allemaal.

  Eind juni duurde Wimbledon slechts zes spelletjes voor de Amerikaanse tennisvedette. Tegen de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovitsj moest Williams bij 3-3 opgeven vanwege pijn in haar rechterbeen. Sindsdien kwam ze niet meer in actie.

  Williams miste de US Open voor het laatst in 2017, tijdens haar pauze door de geboorte van haar dochter Olympia. In maart 2018 vierde ze haar rentree. Tot nu nam Williams deel aan elk grandslamtoernooi sinds haar comeback.