Emotionele Brands na debuut op de Spelen: "Vertrouwen voor de volgende match"

  Bart Brands moest na vier sets vrede nemen met een verliesbeurt bij zijn debuut op de Paralympische Spelen. Toch was de 33-jarige Antwerpenaar bijzonder tevreden met zijn prestatie. "Ik heb het niet slecht gedaan", zei Brands na zijn wedstrijd.

  Op zijn 33e maakte Bart Brands deze ochtend zijn debuut op de Paralympische Spelen. De rolstoeltafeltennisser deed dat niet onaardig, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Cheng Ming Chih, de nummer twee van de wereld.

   

  "Ik ben heel blij dat ik hier ben", zei een zichtbaar geëmotioneerde Bart Brands na zijn wedstrijd. "Ik ben altijd heel emotioneel op de eerste dag, maar ik ben tevreden van mijn wedstrijd." 

   

  "Het was zeker niet eenvoudig. Ik heb nog nooit tegen Cheng gespeeld. Daardoor waren er heel veel onbekende factoren. Je weet niet met welk materiaal hij speelt, hoe zijn opslagen zijn en wat zijn sterke punten zijn. Er zijn ook anderhalf jaar geen wedstrijden geweest. Het is moeilijk om dan zo op voorhand nog wedstrijden te bekijken, er kan zoveel veranderen." 

   

  "Maar ik heb het niet slecht gedaan. Ik ben tevreden van mijn wedstrijd. Ik start slecht, maar kom goed terug. Ik heb vertrouwen voor de volgende wedstrijd." 

   

  Morgen speelt Brands zijn tweede en laatste groepswedstrijd tegen de Brit Jack Hunter Spivey. "Ik ken hem goed. Ik heb er al een aantal keer tegen gespeeld. Ik heb er al van gewonnen, maar ook al van verloren. Het kan alle kanten uitgaan. We gaan het zien morgen."