Een primeur voor Sheriff Tiraspol: eerste Moldavische ploeg in CL-groepsfase

Sheriff Tiraspol knalt naar de Champions League-groepsfase.

Voor het eerst zal een Moldavische ploeg in de groepsfase van het kampioenenbal dansen. Sheriff Tiraspol walste in de heenwedstrijd over de Kroaten van Dinamo Zagreb met 3-0. De Moldavische kampioen verdedigde die uitstekende uitgangspositie vandaag in een wedstrijd zonder doelpunten.  

Vanavond vonden de laatste kwalificatiewedstrijden voor de groepsfase van de Champions League plaats. Een van de overgebleven Champions Leaugue-tickets viel in de handen van nobele onbekende Sheriff Tiraspol.

 

De Moldavische kampioen trok naar Kroatië om er tegen Dinamo Zagreb een 0-3-uitgangspositie te verdedigen. Dat bleek een koud kunstje te zijn voor de stugge ploeg. Het kwam nooit in gevaar en zou de partij met een brilscore over de streep trekken.

 

De Champions League-verrassing gaat zo de geschiedenisboeken in als eerste Moldavische ploeg die in de groepsfase van de Champions League mag aantreden.

 

Morgen - donderdag 26 augustus - komen onder andere Tiraspol en Club Brugge te weten tegen wie ze de degens in de Champions League-groepsfase moeten opnemen.