Basketmannen reageren op vermeende fraude: "Maakten het in 2021 waar op het terrein"

  De 3x3 Lions reageren in een persbericht op het nieuws over mogelijke fraude die ze zouden hebben gepleegd in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. "We hebben het in 2021 op het veld waargemaakt", luidt het.

  Volgens De Standaard werden er door de 3x3 Lions fictieve toernooien georganiseerd waardoor de Belgen punten konden sprokkelen voor de internationale ranking, een noodzaak om te kunnen deelnemen aan de kwalificatietoernooien.

   

  Team Antwerp, dat de internationals afleverde voor Tokio en momenteel een toernooi speelt in de Letse hoofdstad Riga, verspreidde woensdag een persbericht. "U heeft net zoals iedereen live kunnen zien hoe wij niet zonder moeite of inspanning de kwalificatie afgedwongen hebben op het terrein in Debrecen - Hongarije", opent het communiqué.

  We waren destijds een goed team dat in aanmerking kwam voor kwalificatie en hebben dit in 2021 op het veld waargemaakt.

  3x3-Lions

  "Bij een eerste poging in Graz - Oostenrijk kwamen we nog net tekort. Nadien hebben we dan toch redelijk succesvol deelgenomen aan de Olympische Spelen. Als u kijkt naar de ranking wereldwijd hebben de zes spelers van Team Antwerp (de top 6 van de Belgische ranking) alleen al meer punten dan de vijftig beste spelers in Brazilië samen, die vorige week nota bene op plaats 20 in de wereld stonden."


  We waren destijds een goed team dat in aanmerking kwam voor kwalificatie en hebben dit in 2021 op het veld waargemaakt. Verder hebben we eigenlijk geen commentaar. Dit zou afbreuk doen aan het harde werk en de vele opofferingen die we maandenlang hebben geleverd."


  De 3x3 Lions (Nick Celis, Thierry Mariën, Thibaut Vervoort en Rafaël Bogaerts) bereiden momenteel het EK in Parijs voor. Vorig weekend werden ze derde bij hun World Tour-debuut in het Zwitserse Lausanne. Nu spelen ze een Challenger in Riga. Daarna gaat het richting het Hongaarse Debrecen voor een nieuwe World Tour-afspraak. Het EK in Parijs wordt van 10 tot 12 september gespeeld.