Ga naar de inhoud

Allereerste para-goud is voor baanwielrenster Paige Greco uit Australië

 wo 25 augustus 2021 09:15
" "
De medailles op de CR 3.000m individuele achtervolging zijn als eerste uitgereikt op de Paralympische Spelen in Tokio.

De kop is eraf. De eerste gouden medaille is uitgedeeld. Paige Greco is de gelukkige. De Australische baanwielrenster won overtuigend de CR 3.000m individuele achtervolging in het baanwielrennen. De Chinese Wang werd tweede, de Duitse Schindler pakte het brons.

De 24-jarige Paige Greco mag zich vanaf vandaag de eerste goudenmedaillewinnares noemen van de Paralympische Spelen 2020. De Australische toonde zich de sterkste in de C3 3.000m individuele achtervolging in het baanwielrennen.

 

Greco toonde haar bloedvorm al in de kwalificaties eerder op de dag. De Australische dook 7 seconden onder haar eigen wereldrecord en zette haar favorietenstatus zo meteen extra kracht bij. 

 

In de finale rekende ze af met de Chinese Xiaomei Wang. Het brons was voor de Duitse Denise Schindler.

 

Greco werd geboren met hersenverlamming, die vooral de rechterkant van haar lichaam aantast. Het was haar eerste medaille op de Paralympische Spelen.

"Het voelt geweldig," zei de Australische. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik blijf naar beneden kijken en zie de gouden medaille. Het dringt nog niet echt door."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.