Peloton misrekent zich, Alison Jackson grijpt de macht in Simac Ladies Tour

    Alison Jackson was in de sprint sneller dan Maëlle Grossetête.

    Alison Jackson heeft de eerste rit in lijn gewonnen in de Simac Ladies Tour. De Canadese was in Hardenberg te sterk voor medevluchter Maëlle Grossetête in een sprintje met zijn tweeën. Jackson neemt ook de leiderstrui over van Marianne Vos, die gisteren de proloog gewonnen had.

    Alison Jackson en Maëlle Grossetête kozen in de 134 km lange etappe al vroeg het hazenpad. Daarbij kreeg het duo het gezelschap van Nina Buysman, die er in de finale af moest.

    De sprintersploegen deden in de laatste 10 kilometer nog flink wat moeite om het gat te dichten, maar het rekensommetje bleek niet te kloppen. Jackson en Grossetête bleven immers nipt uit de greep van het peloton.


    In een sprint met zijn tweeën bleek Jackson de snelste. De Canadese neemt ook de leiderstrui over van Marianne Vos.