Ex-clubs en voetbalbond brengen eresaluut aan Van Moer: "Een legende"

  Wilfried Van Moer met de Gouden Schoen die hij op zijn 21e al won bij Antwerp.

  Het overlijden van Wilfried Van Moer laat ook bij zijn ex-ploegen en de Belgische voetbalbond een diepe indruk na. Meerdere clubs noemen hem dan ook "een clubicoon".

  Standard noemt Wilfried Van Moer "een legendarische figuur van de club en het Belgische voetbal". "Hij was een icoon op het middenveld van de Rouches en zal voor eeuwig in het geheugen gegrift staan bij tal van supporters van onze club."

   

  "Rouche un jour, Rouche toujours, Wilfried!"

  Beveren: "Hij zette onze kleine volksclub op de kaart"

  Bij KSK Beveren begon (en eindigde min of meer) het voetbalverhaal van Wilfried Van Moer. Zijn ex-club, die zich afscheurde van het huidige Waasland-Beveren, is hem dan ook niet vergeten.

   

  "Hij is zonder twijfel de meest succesvolle veldspeler die de befaamde jeugdacademie van Beveren heeft voortgebracht, een onbetwist icoon van de club."

   

  "Van Moer zette als eerste de kleine volksclub op de voetbalkaart en werd een voorbeeld voor heel wat jonge talenten die in de jaren 60 en 70 op de Freethiel zouden ontbolsteren."

   

  "Veel van onze jonge supporters hebben nooit de kans gehad om Van Moer aan het werk te zien, maar zijn naam en heldendaden voor club en vaderland blijven onderdeel van het collectieve voetbalerfgoed van Beveren en België."

   

  "Rust zacht, Wilfried. Voor altijd onze Kleine Generaal."

  Antwerp: "Op zijn 21e al de Gouden Schoen"

  Bij Antwerp won Wilfried Van Moer zijn eerste van drie Gouden Schoenen, de laatste uit de clubgeschiedenis tot Lior Refaelov afgelopen seizoen werd bekroond.

   

  "Hij kwam in 1965 naar onze club over om er als profvoetballer in eerste klasse aan de slag te gaan. Door coach Harry Game werd hij van flankaanvaller omgevormd tot middenvelder. Een slimme zet, want op zijn 21e won hij al de Gouden Schoen."

   

  "Slaap zacht, Kleine Generaal."

  Voetbalbond: "We hebben een legende verloren"

  Bij de voetbalbond lijsten ze zijn verdiensten op voor de Rode Duivels: 57 caps en 9 goals, aanwezig op 2 WK's met België (1970 en 1982) en de EK-finale bereikt in 1980. Daarnaast was hij een tijdje bondscoach.

   

  "We hebben een legende verloren vandaag. Bedankt voor alles, Kleine Generaal."

  Ook ex-collega's en andere figuren uit de voetbalwereld nemen afscheid