Jelle Vanendert stopt er straks mee: "Steeds moeilijker om me te motiveren"

  10 jaar geleden behaalde Jelle Vanendert zijn mooiste zege, in de Tour.

  Jelle Vanendert is aan zijn laatste weken in het profpeloton bezig. Op zijn 36e kan hij, mede door corona, niet meer de motivatie vinden om zich voluit voor te bereiden op alle koersen.

  De naam van Jelle Vanendert was jarenlang bijna onlosmakelijk verbonden met de Lotto-ploeg, waarvoor hij ook zijn 2 profzeges behaalde. In 2018 won hij een rit in de Ronde van België, in 2011 triomfeerde hij in de Tour op Plateau de Beille.

   

  "Dat was sowieso het mooiste moment uit mijn carrière. Maar ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Ardense koersen mij het beste lagen. Ik ben blij dat ik ook daar enkele podiumplaatsen behaald heb."

   

  Maar die glorietijden liggen al eventjes achter de rug. "Ik heb een paar weken geleden beslist om ermee te stoppen. Het werd steeds moeilijker om mij te motiveren om mij elke keer goed voor te bereiden op de koersen."

   

  "Ik rijd voor een kleine ploeg (Bingoal-Pauwels Sauzen-WB) en door corona was het moeilijk om een mooi programma te rijden. Ik had niet echt een duidelijk programma, geen echt project."

  Ik had niet echt een duidelijk programma en dat zorgde voor motivatieproblemen.

  Jelle Vanendert

  "Liefst stop ik na de GP van Wallonië"

  Vanendert rijdt donderdag de Druivenkoers, maar wat er daarna nog volgt, weet hij niet. "Als ik zelf zou mogen kiezen, stop ik na de GP van Wallonië (op 15 september)."

   

  "Daar is het voor mij immers begonnen, toen ik er als belofte 7e werd. Ik kon toen zelfs nog aanvallen op de Citadel en Tom Boonen terughalen."

   

  Binnenkort maakt Vanendert de omslag naar het "gewone leven". "Ik heb al veel nagedacht wat ik zou kunnen doen. Ik sta voor alles open, zeker ook iets in de koers."