Racing Genk trekt de geldbuidel open voor Engelse spits Iké Ugbo

    Iké Ugbo poseerde al in het blauw van Racing Genk.

    Racing Genk heeft zijn transferdoelwit Iké Ugbo dan toch te pakken. De Engelsman charmeerde vorig seizoen als huurling bij Cercle Brugge en wordt nu binnengehaald als concurrent (of vervanger?) voor Onuachu.

    Iké Ugbo stond al lang op de radar van Racing Genk, als vervanger voor Paul Onuachu. Maar toen die niet leek weg te geraken, koelde het dossier ietwat af. Uiteindelijk zette Genk toch door bij Chelsea, de club die hem de voorbije seizoenen telkens uitleende.

     

    Zo blonk Ugbo vorig seizoen met 16 doelpunten uit voor Cercle Brugge. De 22-jarige Engelsman, met een Nigeriaanse vader en Franse moeder, kon de vermaarde scoutingcel van Genk overtuigen en uiteindelijk werden ook de speler zelf en zijn club met de nodige euro's overtuigd. Ugbo tekende een contract voor 4 seizoenen.