VIDEO: leider Roglic valt en verliest voorsprong: "Zonder risico win je niet"

  Primoz Roglic is aan erger ontsnapt vandaag. De Sloveen nam in de 10e Vuelta-rit risico's in de slotafdaling om zijn leiderstrui nog wat te verstevigen. Alleen kwam de leider ten val in een scherpe bocht. Zijn voorsprong was hij kwijt, maar de schade leek gelukkig mee te vallen. 

  Primoz Roglic trok vandaag in de 10e Vuelta-rit de aanval in, maar door een valpartij in de afdaling van de slotklim verloor hij zijn bonus op Enric Mas en Miguel Angel Lopez. De Movistar-tenoren en de Sloveen bundelden daarna wel de krachten en liepen verder uit op de Ineos-tandem Egan Bernal en Adam Yates.

   

  Roglic verklaarde dat hij geen al te grote schade opliep bij zijn val. "Ik had me beter gevoeld indien ik niet gevallen was", zei hij. "Maar ik ben oké. Er was wat actie vandaag (lacht). Dat is koers, zonder risico's win je niet. Ik viel omdat ik te hard ging en de weg in de afdaling glad was, zo gaat dat nu eenmaal."   

  Het is geen ramp, maar wel een klein smetje op een hele goede dag voor ons

  Jumbo Visma-ploegleider Grischa Niermann

  Ploegleider Grischa Niermann toonde zich ondanks de val tevreden. "We zijn blij dat we de leiderstrui kunnen afstaan", vertelde hij. "Daardoor hebben we onze krachten kunnen sparen en vandaag rustig kunnen controleren."

   

  "We wisten dat het laatste stuk van de klim heel lastig was en Primoz wilde daar graag iets proberen. Het lukte goed, maar de schuiver in de afdaling was natuurlijk jammer. Hij lijkt helemaal oké, alleen bleef hij daardoor niet in zijn eentje voorop. Dat is geen ramp, maar het is wel een klein smetje op een hele goede dag voor ons."

  Lees ook: